Søsteren og stemoren til Osama bin Laden kan ha omkommet i flykrasj


(Dagbladet): Siste: Saudi-Arabia har levert en offentlig kondolanse til Bin Laden-familien, melder BBC.

- Hans høyhet prins Mohammed bin Nawaf al Saud har gitt sine kondolanser til familien og slektningene av Mohammed Bin Laden ved Blackbushe-flyplassen i Storbritannia for deres store tap, skriver landets ambassade i Storbritannia på sosiale medier.

His Royal Highness Prince Mohammed bin Nawaf Al Saud… has paid his condolences to the family and relatives of Mohammed bin Laden at Blackbushe airport in Britain for the great loss they have suffered as a result of the crash of the plane that was carrying the family

Fredag ettermiddag krasjet et småfly inn på området til en bilauksjonsforretning ved Blackbushe flyplass i Hampshire sør i England. Alle de fire om bord mistet livet.

Nå viser det seg at Embraer Phenom 300-flyet tilhørte et selskap som er eid av familien til den avdøde Al Qaida-lederen Osama bin Laden. Det skriver blant annet The Telegraph.

Usikkerhet

Det er foreløpig usikkert om noen av familiemedlemmene til bin Laden selv var blant de fire som døde i styrten, men enkelte medier melder nå at både stemoren og søsteren hans var om bord i flyet.

Dette har ikke blitt bekreftet fra offisielt hold, men det som er sikkert er at familien har forretningsinteresser i de nordlige delene av Italia og flyet var på vei fra Milano til Hampshire da det gikk galt.

Ifølge vitner eksploderte flyet, som er verdt omlag 90 millioner kroner, like etter at det passerte rullebanen på flyplassen. Det skal ha truffet et gjerde på veien, og gått i bakken med nesa først.

Det ble ikke meldt om noen personskader på bakken, men piloten og de tre passasjerene har altså mistet livet. Rundt 20 biler ble totalskadd i brannen som fulgte.

To ganger tidligere

Dersom det viser seg at flere av Bin Laden-familien var om bord i flyet, er det den tredje gangen de rammes av flyulykker.

Den tredje september 1967 døde faren til Osama bin Laden, Mohammed, da hans Beechcraft 18 krasjet like ved landingsstripa ved Usran i Saudi Arabia.

I 1988 døde Osamas halvbror Salem da flyet hans traff høyspentledninger i San Antonio, Texas.

Flyet som krasjet i dag hadde samme registreringsnummer på halefinnen, HZ-IBN, som flyet Mohammed bin Laden styrtet i for snart 50 år siden.

- Høyt smell

Det var flere som var vitne til den dramatiske styrten fredag ettermiddag. En av dem var Joe Ramos.

- Det kom et høyt smell, og det tok ikke lang tid før sønnen min kom løpende inn i auksjonshallen for å fortelle oss at et fly hadde styrtet. Vi løp ut og så at et privatfly hadde truffet gjerdet, spunnet rundt og truffet bilene, sier han ifølge The Guardian.

70 år gamle Daphne Knowles bor i nærheten av ulykkesstedet. Hun kunne fortelle en lignende historie.

- Jeg hørte et fly komme veldig fort bak meg, og motoren lagde altfor mye bråk. Det fløy altfor lavt. Det var noen som sa at flyet forsøkte å unngå et annet fly, men det kunne ikke jeg se, sier Knowles, som selv er en glideflypilot.

Saturday, August 1st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments