Sør-Korea svarer: – Våre missiler kan treffe hvor som helst i Nord-Korea


(Dagbladet): Det sørkoreanske militæret gjennomførte onsdag to vellykkede prøveoppskytinger med egenutviklede ballistiske missiler som angivelig skal kunne treffe hvor som helst i Nord-Korea.

Det melder nyhetsbyrået AFP.

Dette fremstår som en militær respons på Nord-Koreas uttalelser om deres atomberedskap, samt deres nylig presenterte undervannsmissil.

Presidenten deltok

Sør-Korea ønsker å vise sin nabo nord på halvøya hvem som har de største militære musklene i den kalde krigen som blir varmere og varmere.

For å fremheve at sørkoreanerne mener alvor, var til og med landets president, Park Geun-Hye, personlig tilstede under den vellykkede prøveoppskytingen ute på havet, ifølge AFP.

Falsk trussel?

Sørkoreanerne svarer nordkoreanerne en måned etter at Nord-Korea hevdet at de hadde gjennomført en vellykket oppskyting med ballistiske missiler ved hjelp av en ubåt.

Dette fikk sørkoreanerne til å skjelve i buksene.

Det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA publiserte nemlig bilder av en overlykkelig Kim Jong-un under en vellykket missiloppskyting tilbake i mai, men eksperter verden over har sådd tvil om disse bildene er ekte og mange er usikre på hvor langt Nord-Korea egentlig har kommet i utviklingen av sitt atom- og missilprogram.

FN-sanksjonene mot Nord-Korea innebærer at de forbys å utvikle eller bruke missilutskytningsteknologi, men dette blåser tydeligvis regimet en lang marsj i.

- Ikke redd for atomkrig

I mars, kom det frem i et intervju med Nord-Koreas ambassadør i Storbritannia, Hyun Hak-bong, at Nord-Korea ikke er redd for atomkrig.

- Vi er ikke redd for å møte atomkrig med atomkrig, vi er ikke redd for krig, sa han til Sky News.

- Dette er ikke tomme ord, vi mener det vi sier. USA har ikke monopol på angrep med atomvåpen, sa Hak-Bong.

Disse uttalelsene kom i sammenheng med den årlige militærøvelsen USA og Sør-Korea utfører tett opp mot grensen til Nord-Korea. Under fjorårets utgave av øvelsene Foal Eagle og Key Resolve samlet Sør-Korea 200 000 soldater, og USA 3700 soldater.

Wednesday, June 3rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments