Sør-Afrika: Jakter på utlendinger med kniver og øks


Den siste tida har utlendinger som har butikker i den østlige delen av Johannesburg blitt angrepet i det som blir sett på som en fremmedfiendtlig voldsbølge, melder både BBC og Al Jazeera.

Rundt 200 utlendinger har nå flyktet fra de rasende menneskene og søkt havn i en politistasjon i Gauteng-provinsen, melder BBC. Atten personer er nå arrestert etter det som blir kalt regelrette gatekamper, og som pågikk natt til i dag, ifølge Al Jazeera.

Med hammer og øks

I Johannesburg-området Jeppestown måtte politiet skyte gummikuler for å roe ned demonstrantene. En gjeng med sør-afrikanere gikk rundt med hammere og økser. De ropte: «Utlendinger må dra», i tillegg til å sette opp veisperringer og brenne bildekk, ifølge politiet.

Jeppestown er et område som ligger like ved Johannesburgs business-område. I går ba Sør-Afrikas president Jacob Zuma sine landsmenn om å roe seg ned, uten at det ga resultat.

I den østlige delen av Johannesburg har en rekke utenlandske butikker blitt angrepet og robbet. Minst fem personer har mistet livet i anti-utlendinger-angrepene de siste ukene.

- De tar jobbene våre

En rekke arbeidsløse sør-afrikanere anklager utlendinger for å ta jobbene deres. I Sør-Afrika er arbeidsledigheten høy, med hele 24 prosent utenfor arbeidslivet. Mange av de arbeidsledige er unge sør-afrikanere. 

- En gruppe menn ble kjørt hit i en minibuss. Alle var bevæpnet med kniver. De begynte å jage folk, de kastet stein mot dem og slo dem… Hva jeg så var veldig, veldig skremmende, sier Raphael Nkomo, øyenvitne til BBC.

Fikk advarsel

Butikkeierne med utenlandsk statsborgerskap fikk melding om mulige opptøyer på forhånd, ifølge Ahmed Fifa, en 35-årig butikkeier øst i Johannesburg.

- En av lederne i området sa at vi og alle våre ansatte måtte dra for å redde livene våre, sier han ifølge Al Jazeera.

Friday, April 17th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments