Slik spilte Norge

OTTAWA (Dagbladet): Det så stygt ut. Fryktelig stygt. Tyskerne herjet med et rustent og for dagen meget usikkert forsvar før pause.

- En sjokkstart for oss, konstaterte assistenttrener Roger Finjord.

Allerede etter seks minutter kom det som virket uungåelig – Anja Mittag viste seg som den måltjuven hun er da hun som troll av eske snappet en retur målvokter Ingrid Hjelmseth ikke burde gitt henne.

Slik fortsatt det utover omgangen. Tyskerne spilte – Norge gjorde feil på feil på feil.

Inntil rett før pause. Da kranglet Isabell Herlovsen seg gjennom og var bare en feberredning fra den tuske keeperens side unna det uvirkelige – en norsk scoring.

Men sjansen så ut til å tenne jentene. Den viste at det går an.

Etter pause var det et helt nytt norsk lag på banen. Et lag som kjempet, som trodde på seg selv, og som plutselig klarte å spille fotball.

Anført av krigeren Herlovsen løsnet det endelig.

Kvarteret ut i omgangen ble Isabell Herlovsen felt rett utenfor 16- meteren.

Maren Mjelde smalt frisparket kontant i krysset – og til en utdligning som alt i alt ikke var så urtettferdig som den ei stund kunne virke.

Med 1-1 mot VM-favoritt Tyskland har de norske jentene både æren – og VM-drømmen i behold. Med god margin.