Slik reagerte Ricky etter 39 år uskyldig i fengsel. Nå saksøker han byen


(Dagbladet): Ricky Jackson (58) fra Ohio i USA ble i fjor frikjent etter 39 år i fengsel for et mord han ikke hadde begått.

Nå saksøker han byen Cleveland og politiet etter nesten fire tiår bak murene. Det melder NBC News.

- Søksmålet kompenserer for den alvorlige urettferdigheten, sier advokat Jon Loevy.

- Vi vet nå vesentlig mer om det som ble gjort feil. Altfor mange uskyldige mennesker er blitt sendt i fengsel, sier Loevy.

Åtte navngitte tidligere politibetjenter – som alle spilte en rolle i fengslingen av Jackson i 1975 – skal være blant de som er saksøkt.

Jackson var 18 år da han ble fengslet. Han ble egentlig idømt dødsstraff, men den ble omgjort til fengselsstraff på grunn av en teknisk feil under rettssaken mot ham.

En talsperson for byen Cleveland har ikke ønsket å kommentere saken.

Fikk erstatning

Tidligere i år ble han tilkjent én million dollar i erstatning av retten i Ohio.

Jackson regnes også som den personen som har sittet lengst i et amerikansk fengsel før han ble frikjent.

- Wow, wow, wow, det er fantastisk! Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette betyr så mye, sa Jackson til lokalpressen da han ble tilkjent erstatningen.

Han vil ikke kunne bruke pengene akkurat som han vil. Advokatene i Ohio Innocence Project vil hjelpe ham, slik at Jackson skal få jevnlige utbetalinger og at pengene forvaltes på en klok måte.

Vitne trakk seg

57-åringen ble sammen med to andre dømt for drapet på Harold Franks i 1975 etter at en 12 år gamle Eddie Vernon hadde vitnet om at han så Franks bli angrepet.

Vernon trakk senere sitt vitnesbyrd og fortalte myndighetene at han aldri var vitne til forbrytelsen. Ingen andre beviser knyttet heller Jackson til drapet.

Advokatene i Ohio Innocence Project fikk Jacksons sak gjenopptatt etter at Vernon fortalte en prest at han var på en skolebuss da drapet skjedde, noe andre vitner har bekreftet.

Wednesday, May 20th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments