Slik gikk det med stjernene fra «Dawson’s Creek»


(Dagbladet): På slutten av 90-tallet var det et par tv-serier som fikk oss til å løpe hjem fra skolen for å kaste oss ned i sofaen «Dawson’s Creek» var en av disse, og mange har gode minner fra serien. 

Noen av skuespillerne fikk starten på en strålende karriere med «Dawson’s Creek». Andre har vi ikke sett så mye til. 

Nå er ungdomsstjernene snart 40 år. 

Hvordan gikk det egentlig med skuespillerne fra den populære serien?

Opp og ned for Van Der Beek

Seriens hovedrolleinnhaver, James Van Der Beek, har vært travel siden «Dawson’s Creek» hadde sin siste episode i 2003. 

Men alt har ikke vært like vellykket. I 2006 spilte han i horrorfilmen «The Plague», men filmen ble ikke vist på kino, og kom rett på video. 

Van Der Beek har spilt i flere mindre filmproduksjoner laget spesielt for tv. «Salem falls» og «Mrs. Miracle» er blant disse. I tillegg har han blant annet spilt i tv-serien «How I Met Your Mother».

Selvironisk

Spesielt morsomt var det derfor at han spilte en fiksjonell versjon av seg selv i tv-serien «Don’t Trust The B—- in Appartment 23». Seriens Van Der Beek er egosentrisk og forsøker desperat å revitalisere filmkarrieren sin.

Med skitne triks og utnytting av 30 år gamle «Dawson’s Creek»- fans, prøver han i serien å lure til seg auditions. 

Van der Beek er gift med Kimberly Brook. Sammen har de to barn.

Vokste opp på TV

Dawson’s store kjærlighet, Joey Potter, har vi kunnet se både på film og TV. Katie Holmes tjente store pengesummer på «Dawson’s Creek», og på få år forandret hun seg fra ungpikeaktige Joey Potter til en skuespiller å regne med.

I 2005 spilte hun i «Batman Begins», og ble nominert til Saturn Award for Best Supporting Actress.

TV-serien «The Kennedys» fikk også stor oppmerksomhet. Der spilte Holmes Jackie Kennedy. 

Gift og skilt

Ekteskapet med Tom Cruise ble et yndet tema for pressen.

Cruise har lenge vært kontroversiell grunnet sin tilknytning til Scientologikirken.

Forholdet var da heller ikke en langvarig affære, og paret gikk hvert til sitt i 2012 etter seks år sammen. Cruises religiøsitet skal også ha vært en av årsakene til at paret skilte seg. Holmes skal ha opplevd scientologikirken som skadelig for datteren

Ønsker reunion

Kerr Smith, som spilte Andie McPhees homofile bror, har ikke vært mye å se på kinolerretet. Smith har hovedsaklig deltatt i tv-serier som «CIS», «NCIS», og «Life Unexpected».

Dersom man husker «Dawson’s Creek» godt, husker man også «Charmed», der Kerr hadde en rolle. 

Smiths roller har likevel ikke vært veldig store, og kanskje var det derfor han sa til Huffington Post at han ønsket en reunion med «Dawson’sCreek»-gjengen. 

Suksess på alle fronter

For Joshua Jackson som spilte Pacey, ble «Dawson’s Creek» et springbrett til flere og større roller. I filmer som «Aurora Borealis», «Shutter», «Americano» og «Shadows in the Sun» spilte han sammen med stjerner som Juliette Lewis og Dennis Hopper. 

Ivrige «Dawson’s Creek»-fans vil huske at Pacey Witter, spilt av Joshua Jackson, hadde et trekantforhold med Dawson og Joey.

Det kanskje ikke alle vet er at Pacey og Joey var et par, også utenfor serien.

Forholdet var ikke langvarig, og Jackson gikk over til å date den tyske skuespilleren Diane Kruger.

Med norske aner

Den norskættede skuespilleren Michelle Williams har også vært å se på kinolerreter verden over. Tippoldeforeldrene til Williams var blant de mange nordmenn som emigrete til Amerika. 

I nyere tid har vi sett henne som Marilyn Monroe i kinofilmen «My Week With Marilyn» fra 2012. 

I 2011 skapte en oralsexscene med Ryan Gosling stort oppstyr. Filmen «Blue Valentine» ble tildelt 17 års aldersgrense av Motion Picture Assosiation of America (MPAA) – komiteen som bestemmer merking og aldersgrenser av amerikanske filmer.

Med «Dawson’s Creek» som karrierens høydepunkt

Meredith Monroe, som spilte Andie McPhee, hadde sin topp da hun var med i «Dawson’s Creek». Hun har likevel har spilt i flere mindre filmer og tv-serier. Filmene er relativt ukjente, som «Vampires: The Turning», «Wake» og «Nowhere to Hide». 

Vi har derimot sett henne i flere tv-serier, som «CSI Miami» og «House». Monroe har som regel dukket opp i enkeltepisoder.

Skuespilleren har lenge vært gift med den ukjente Steven Kavovit. Sammen har de en datter.

Tuesday, July 14th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments