Slik er årets «Farmen»-gård: Oppgraderingen er enorm

EIDSVOLL (Dagbladet): Dypt inn i Romerikes skoger, et godt stykke fra Eidsvollsbygningen, ligger innspillingsstedet for årets «Farmen».

Programleder Gaute Grøtta Grav åpner dørene til Løntjernbråten gård, som ligger idyllisk til for seg selv – på toppen av en bakke med utsikt over sjøen.

Om kort tid sparker TV 2 og produksjonsselskapet Strix i gang det populære realityprogrammet for ellevte gang, der 14 deltakere må leve slik nordmenn gjorde for 100 år siden.

- Ikke til å kjenne igjen

Aldri før har forberedelsene og tilretteleggelsen av «Farmen»-gården vært større, forteller Grøtta Grav, som skal lede programmet for niende gang.

- Det kreves mer og mer av «Farmen», og i år er oppgraderingen enorm. Produksjonen har holdt på siden i vinter, og stedet er ikke til å kjenne igjen. Hver minste detalj er gjennomtenkt.

- Til og med tannkremen er spesiallaget, sier han, uten å røpe prislappen på tv-prosjektet.

Rent historisk kan en si at området bokstavelig talt består av «gull og grønne skoger». Fram til 1908 foregikk det gruvedrift etter gull rett bak innspillingsstedet, og gården ble flittig disponert av gruvearbeidere.

I dag eies stedet av Eidsvoll Almenning, og har vært ubebodd i over 50 år. Huset har de siste åra fungert som et velhus for lokalbefolkningen og Lions, der tur- og skigåere kan stikke innom for en kaffe.

Vil unngå illeluktende deltakere

Nå er stedet totaltforandret, blant annet med nytt inngangsparti, nytt interiør, beiteområder, drivhus, snekkerbod, grønnsaksåker og alt som hører med til et gårdsbruk i 1915.

- Størrelsen på åkeren er halvparten av det den var i fjor, så det blir nok litt hardere levekår denne gangen, sier programlederen og smiler lurt.

Og apropos levekår, deltakerne er som kjent nødt til å tilpasse seg hygienefasilitetene – hvis man i det hele tatt kan kalle det det – som gjaldt 100 år tilbake i tid.

Gaute Grøtta Grav forklarer at produksjonen likevel har gjort visse unntak for å unngå illeluktende deltakere.

- De får dopapir, altså. Og selvfølgelig såpe og tannkrem, men det er luktfritt. Dårlig ånde gir dårlig tv, humrer programlederen.

Tvekamper på vann

I år vil tvekampene, konkurransene der en og en deltaker ryker ut, foregå på vannet. Det gjorde de også i 2013, da programmet ble spilt inn i Grimstad.

- Tvekampene er ellers de samme som i fjor, men noen justeringer, sier Grøtta Grav.

«Farmen»-gårdene er kjent for å ha et rikt dyreliv, og i år et intet unntak. Både hester, kattunger, høner, kaniner og griser får være med på moroa i år, kyrene kommer etter hvert.

Den ellevte sesongen av «Farmen» har premiere i høst. Fjorårets utgave ble den mest sette for TV 2 noensinne, med over 1,2 milloner tv-seere i finalen.

- Og det skal bli like bra i år, lover Grøtta Grav.

Thursday, July 30th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments