Slik blir livet til den nye prinsebabyen

(Dagbladet): Det kan skje når som helst nå.

Hertuginne Catherine av Cambrigde venter sitt andre barn, og det britiske slottet meldte i dag tidlig at fødselen er i gang.

Det kan altså se ut til at lille prins George (1) blir storebror i løpet av helga.

Ikke tronarving

Den kongelige babyen har imidlertid latt vente på seg, skal vi tro britiske medier. De hevder termindatoen var satt til forrige lørdag, 25. april.

Mens britene venter i spenning, boltrer pressen seg i spekulasjoner. Særlig barnets kjønn – som selv ikke de vordende foreldrene skal vite – og det påfølgende navnevalget, er et hett tema.

Men hvordan blir egentlig livet til den nye prinsebabyen?

Det nye medlemmet vil ikke arve tronen. Det blir storebror George sin jobb – når den tid kommer. Først skal både pappa William (32) og bestefar Charles (66) bli konge.

Den nyfødte vil få friere tøyler enn sin tronarving-storebror, tror kongehusekspert og kongehus-blogger Kjell Arne Totland.

I skyggen av sin bror

- Han eller hun vil likevel få samme oppdragelse og oppvekst som sin bror – men vil naturlig nok senere i livet stå friere i sine valg.

- Samtidig vil det nye medlemmet måtte finne seg i å komme litt «i skyggen» av ham. Og det tror jeg faktisk de fleste av dem er glade for, og foretrekker, medgir Totland overfor Dagbladet.

Historiene rundt de som havner utenfor tronrekka i kongefamilier er mange – ofte av det utsvevende slaget.

Prins Harry for eksempel, prinsesse Dianas andre sønn, har fått langt mer oppmerksomhet for sitt privatliv enn storebror William.

Nyhetsbyåret AP forklarer det slik:

- Han er sett på som «den mer rampete», en kontrast til William som mange mener er den mer trauste og kjedelige.

Og prins Harry har trolig skapt mer overskrifter enn sin bror. Blant annet i 2012, da nakenbilder av ham fra et nachspiel i Las Vegas florerte på nett.

Midre pinling for kongehuset var det ikke da prinsesse Dianas yngste sønn dukket opp i naziuniform på fest.

Overgrepsanklager, fyll og «Paradise Hotel»

Også prins Andrew, dronning Elisabeths andre sønn, har fått hard medfart i media.

De siste åra har det foreligget en rekke alvorlige overgrepsanklager mot ham, blant annet hevder en kvinne å ha blitt tvunget til seksuell omgang.

Det britiske kongehuset kalte anklagene «falske» i januar.

Også Sveriges prinsesse Madeleine og prins Carl Phillip har vært i hardt vært. Sistnevnte for å blant annet ha funnet kjærligheten med tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Sofia Hellqvist.

I Danmark har arveprins Frederik har skapt på langt nær skapt like store overskrifter som lillebror Joachim – som på midten av 2000-tallet fikk mye tyn for sine eskapader etter skilsmissen fra sin første kone Alexandra.

- De fleste finner det kanskje naturlig at en direkte arving til tronen er mer forsiktig i offentligheten enn sine yngre søsken, sier Kjell Arne Totland.

Hva gjelder livet til det nye tilskuddet i Storbritannia, gjenstår bare å vente og se. I mange år.

Saturday, May 2nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments