Skutt i natt, forsøkt kvalt med tau i 2014 og knivstukket i 2013


(Dagbladet): Vekteren som i natt ble skutt av to gjerningspersoner på Blindern i Oslo, har siden 2013 blitt utsatt for ytterligere to episoder av grov vold mens han var på jobb på Blindern.

Det melder TV2.

De skriver at han i 2013 ble knivstukket og måtte sy flere sting i armen. Så et år senere, i november 2014 ble vekteren skutt med et elektrosjokkvåpen, forsøkt kvalt med et tau og knivstukket av to menn. Også da skjedde volden på natta.

I natt ble han altså skutt mot fire, fem ganger med en pistol av to ukjente gjerningspersoner.

- Svært beklagelig

Kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen i Nokas bekrefter overfor Dagbladet at vekteren som i natt ble skutt, er den samme som har blitt utsatt for de to tidligere grove voldsepisodene.

- Det er selvfølgelig sterkt beklagelig at han igjen utsettes for noe sånt. Dette er veldig spesielt. Det er 1100 vektere i Oslo, og at det skjer såpass alvorlige hendelser mot én og samme vekter flere ganger, er selvfølgelig veldig beklagelig, sier Mauritzen.

- Nå må vi jobbe med å ivareta vekteren på en best mulig måte, legger kommunikasjonssjefen til.

Meldte selv at han var skutt

Den skutte vekteren er ifølge Nokas svært erfaren, og har jobbet på Blindern som vekter i mange år. Han meldte selv fra om at han var skutt til politiet 02.43 i natt.

Det ble ifølge politiet løsnet fire, fem skudd mot mannen. Flere skudd traff ham, men han ble ikke alvorlig skadd. Et av skuddene traff ham i brystet, men traff ham i vernevesten han hadde under.

Det er kommunikasjonssjefen i Nokas, Mauritzen, svært takknemlig for.

- Det er vanskelig for meg å vurdere hva som ville skjedd uten, men vi er veldig takknemlig for at han hadde på seg denne vesten, sier kommunikasjonssjefen til Dagbladet.

Bruker vest etter 2014-episoden

Vesten vekteren hadde på seg er pansret og dekker overkroppen fra navlen og opp. Den beskytter blant annet mot kniv- og nålestikk. Det var etter den grove voldsepisoden mot den samme vekteren i 2014, at Nokas begynte å utstyre sine vektere med vesten når de skulle patruljere visse områder rundt Blindern.

Som følge av rutineendringer fra Nokas, hadde altså vekteren på seg vest i natt.

Mauritzen avviser imidlertid at Blindern anses som et spesielt risikoområde, selv etter tre alvorlige hendelser mot den samme vekteren der. Men han påpeker at området er stort.

- Men vårt fokus nå er å følge opp denne vekteren, og ivareta ham på best mulig måte.

Tidlig onsdag morgen fant politiet også en bombelignende gjenstand på Blindern. Gjenstanden viste seg etter hvert å være falsk, plassert der for å skape frykt, ifølge politiet.

Dagbladet oppdaterer saken.

Wednesday, August 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments