«Skrue» pågrepet

(Dagbladet): Heleritiltalte Imran Saber og en annen mann ble i formiddag pågrepet av mannskaper fra Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt.

Det bekrefter flere kilder overfor Dagbladet.

To pågripelser

Politiet vil ikke kommentere hvem som er pågrepet, men bekrefter at det pågår en omfattende aksjon.

- Vi har pågrepet to personer i en planlagt aksjon i Oslo, og det pågår nå ransakinger i boliger og forretningsadresser i Oslo. Det ligger en selvstendig siktelse til grunn i denne saken, sier politiadvokat Asmund Riegels til Dagbladet.

I tillegg til Saber skal en mann i 50-åra være pågrepet og siktet i samme sak.

- Pågripelsene forløp uten dramatikk, med etterforskere og mannskap fra Spesielle operasjoner (SO). Vi får også bistand fra blant andre datakrimenheten til å gjennomgå beslag, sier Riegels.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan de siktede stiller seg til siktelsen.

- Vi avventer ransakingene før de siktede blir avhørt senere i dag, opplyser politiadvokaten.

Møtte ikke i rettssak

Saber er fra før tiltalt for heleri, og var en periode etterlyst for stevning i helerisaken, som omfatter store deler av hans voksne liv. Den straffedømte 37-åringen dukket aldri opp da rettssaken skulle starte 6. januar. Etter et lengre opphold i Dubai dukket imidlertid Saber igjen opp i oslo, og ble da lovlig stevnet.

Etter det Dagbladet får opplyst forelå det derfor ingen etterlysning i tilknytning til helerisaken, noe som tyder på at Saber kan være siktet for forhold som hittil ikke har vært kjent.

Ifølge NRK slo politiet til mot boligen der Saber oppholdet seg i 11-tida i dag.

- Millionheleri

Heleri-tiltalen mot Saber lyder på grovt heleri av 4,4 millioner kroner fra 1994 til 2009. I tillegg er han tiltalt for ulovlig finansieringsvirksomhet og ågerrenter, ved å utnytte en rekke desperate låntakere som gikk med på avtaler om rundt ti prosent månedlig rente.

Tiltalen omfatter også trusler. «Vet du ikke hvem jeg er og hva slags venner jeg har? Jeg skal knuse skallen din. Jeg skal ta deg», skal Saber ha sagt til en vekter som ble tilkalt under en krangel om et pengeuttak i en postbankfilial på Youngstorget i 2010. Også en sjef i et inkassoselskap skal samme år ha fått klar beskjed om at han måtte være klar over hvem han hadde med å gjøre.

- Dere kan bare google meg og se hva jeg har vært med på tidligere, skal Saber ha sagt.

Også Sabers mor (61) og storebror (39) er tiltalt i heleridelen av saken. Som følge av etterforskningen er det tatt heftelser i verdier som tilsvarer det påståtte heleribeløpet på 4,4 millioner kroner for Imran Sabers del. Dette dreier seg om blant annet leiligheter, kontantbeløp, eksklusive klokker og gullsmykker.

Dagbladet kommer med mer.

Tuesday, February 10th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments