Skal en manns utseende påvirke rettssaken mot ham? Det ble tema da Jason møtte i retten

(Dagbladet): Skal en manns utseende påvirke rettssaken mot ham?

Det ble tema da 39 år gamle Jason Barnum møtte i retten i Alaska i forrige uke, tiltalt for 33 lovbrudd, deriblant drapsforsøk mot en politimann i 2012.

Barnum har fått mye omtale i amerikanske medier, mye grunnet hans skumle ytre.

Skjelett-tatovering

Mannen har fått tilnavnet «Øyeeplet», fordi han har tatovert det hvite området på øyet helt mørkt. I tillegg er venstre side av ansiktet tatovert som et skjelett.

- Jeg tror Jason Barnum for lenge siden bestemte seg for at livet hans handler om å være fiendtlig mot andre, sa aktor Mark Mew i retten, da han argumenterte for at dommeren skulle ilegge ham en streng straff.

- Se på Barnum. Han har rett til å gjøre dette mot seg selv, og til å uttrykke seg. Vi kan ikke dømme ham for det, men jeg synes vi kan vurdere en manns holdning og oppførsel, sa aktor videre, ifølge The Independent.

Langt rulleblad

Barnum sliter med heroinavhengighet, har et langt rulleblad, og har tidligere innrømmet innbrudd og biltyverier. Forrige fredag ble han dømt til 22 års fengsel, etter at han vedgikk å ha skutt og såret en politimann på et hotell i Anchorage i Alaska for rundt to år siden.

Politiet hadde kommet på sporet av 39-åringen, som er dømt 14 ganger tidligere, da de etterforsket en rekke innbrudd. De fant bilen hans på parkeringsplassen utenfor et hotell, og tok seg inn på Barnums rom. Han skjøt mot politiet fra badet, ble selv skutt i armen og arrestert.

Siden har han sittet fengslet.

- Alle vet at jeg ikke er verdens hyggeligste fyr. Jeg forstår at det jeg gjorde var galt. Jeg kan ikke ta noe av det tilbake, sa mannen selv i retten.

Etter at han i 2010 ble ferdig med forrige soning, levde han på gata.

- Jeg prøvde å skaffe meg en jobb, men ingen ville ansette meg på grunn av mitt vakre ansikt, sa han i retten, ifølge Huffington Post.

Monday, January 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments