Skal bruke 800 millioner kroner i jakten på intelligent liv på andre planeter: «En revolusjon»


(Dagbladet): – Vi mener at liv oppsto spontant på jorda. Så i et uendelig univers, må det finnes andre tilfeller av liv, sa den verdensberømte fysikeren Stephen Hawking på mandagens pressekonferanse i London.

Sammen med den russiske milliardæren Yuri Milner, annonserte Hawking deres nye forskningsprosjekt «Breakthrough Listen».

De skal bruke 100 millioner dollar, eller 820 millioner kroner, på å søke etter intelligent liv på andre planeter.

Lover ikke liv

Til tross for Hawkings overbevisning om at det må finnes liv der ute, så kom de ikke med løfter om snarlige resultater på pressekonferansen.

Men det at Hawking er med på forskningsprosjektet – sammen med en rekke andre forskere – gjør at folk har mer tro på suksess nå enn noen ganger tidligere.

Den teoretiske fysikeren Stephen Hawking har en særdeles lang merittliste, og vunnet en rekke priser i løpet av sin karriere. Fram til dette prosjektet kom på banen, så har jakten på intelligent liv på andre planeter blitt beskrevet som nærmest ikke-eksisterende, skriver Washington Post.

- En revolusjon

Selv den største forskningsgruppen som leter etter liv i verdensrommet i dag, SETI-instituttet, mottar ikke offentlig støtte, og er avhengig av velviljen til universiteter og private organisasjoner.

- Vi ville i fått i gjennomsnitt 24 til 36 timer med teleskop i året. Nå vil vi få tusenvis av timer i året med de beste instrumentene, sa Andrew Siemion, forsker ved universitetet Berkley i California, på pressekonferansen.

Nå vil altså situasjonen endre seg dramatisk for SETI-instituttet.

Scentific American beskriver «Breakthrough Listen» som det mest ambisiøse og robuste SETI-programmet noensinne.

- Det er vanskelig å overdrive hvor stort dette er, det er en revolusjon, understreket Siemion på pressekonferansen.

Monday, July 20th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments