Skadesjokk og sen scoring ødela Mjøndalen-festen

• Mjøndalen – Start 1-1 (0-0)

ISACHSEN STADION (Dagbladet): Mjøndalen-spiller Vamouti Diomande startet 2. omgang forrykende. Før det var gått to minutter hadde den driblesterke venstrekanten skaffet hjemmelaget straffespark.

Det førte til 1-0-ledelse, etter at løpsmaskinen Mads Gundersen satte returen i mål da Erik Midtgardens forsøk fra ellevemeteren ble stoppet av Start-keeper Håkon Opdal.

Men bare ti minutter senere gikk det fryktelig galt for Diomande i en duell med Ole Martin Rindarøy. Mjøndalen-spilleren så ut til å pådra seg en alvorlig kneskade og fikk behandling i lang tid før ambulansepersonell fraktet ham av banen.

Og vondt ble like før slutt til verre for hjemmelaget: Tre minutter før ordinær tid var ute dukket nemlig Matthias Vilhjalmsson opp og nærmest sklitaklet inn utligning til 1-1.

Et toppoppgjør

Begge lagene er tippet å kjempe en tøff kamp mot nedrykk, men etter fire poeng på sesongens to første kamper var det faktisk et toppoppgjør de 2448 tilskuerne på Isachsen Stadion var vitne til.

Spillet ute på det grønne kunstgresset var imidlertid ikke av samme kvalitet som kampens stempel skulle tilsi. Tempoet var lavt og presisjonen ofte svak.

Start var imidlertid det beste laget de 45 første minuttene. Anført av gode ballspillere som Andreas Hollingen og Emil Dahle sentralt i banen klarte gjestene å spille Mjøndalen lave.

Flere ganger fikk backene Rolf Daniel Vikstøl og Rindarøy tid til å bli med fram i angrep og slått innlegg etter kombinasjoner med henholdsvis Espen Børufsen og Espen Hoff på kantene.

Det førte til fire gode Start-muligheter i løpet av første omgang, hvor Rindarøy kom nærmest nettkjenning da en strålende slått dødball smalt i stolpen like før pause.

Tok grep

Selv om Mjøndalen også hadde sine sjanser før hvilen, signert Christian Gauseth og midtstopper Morten Sundli, måtte trener Vegard Hansen foreta seg noe i pausen om laget skulle få med seg poeng for tredje kamp på rad.

Og det gjorde Hansen. Ikke i form av spillerbytter, men ved å gjøre rokeringer som ga laget større fart framover på banen.

Før de seneste tilskuerne hadde rukket å komme tilbake fra sine respektive toalett- og kioskbesøk, ga det utslag. Bare et drøyt minutt var spilt da Diomande satte opp tempoet og utfordret Start-forsvaret på fart. Sørlendingenes midtstopper Alex De John ble satt på prøve for første gang i kampen og amerikaneren feilet kapitalt.

I stedet for å stå på beina kastet De John seg inn i et taklingsforsøk hvor han traff føttene til Diomande og ikke ballen. Dommer Ola Hobber Nilsen blåste umiddelbart og pekte resolutt på straffemerket.

Starts sene utligning

Tidligere nevnte Midtgarden ble Mjøndalen-helt da han scoret målet som sikret poeng mot Strømsgodset i forrige runde, men i ettermiddag bommet han fra ellevemeteren.

Til supporterklubben 3050s store glede dukket imidlertid midtbanespiller Gundersen opp og trillet inn returen.

Etter Diomandes stygge skade og Vilhjalmssons sene utligning, ble det imidlertid ingen ubetinget jubeldag for Mjøndalen.

Det ble dog ett poeng til hvert av lagene. Det betyr samtidig at både Mjøndalen og Start fremdeles er ubeseirede etter årets tre første Tippeliga-kamper.