Skadd politimann henrettet med skudd i hodet

(Dagbladet): En talsmann for det franske politiforbundet, Rocco Contento, kaller angrepet et «kommandoraid».

Tre maskerte menn med Kalashnikov-geværer stormet forbi vaktene ved inngangen til redaksjonslokalet.

Det har lenge versert ulike versjoner om det var to eller tre angripere. Den franske inneriksministeren sa ved 15.20-tiden at det var tr5e bevæpnede menn inne i lokalet.

Vaktholdet var styrket de siste ukene på grunn av trusler, men det var åpenbart til ingen nytte.

- De kom for å drepe. Det lignet et slaktehus inne i bygningen, sier polititalsmannen, ifølge Paris-korrespondenten til den britiske avisa The Guardian.

Tolv mennesker er drept, ti journalister og to politifolk, og minst fem er alvorlig skadd, ifølge de siste rapportene ved 14.15-tiden.

Frankrikes president Francois Hollande kaller massakren for et terrorangrep. Kapret ny fluktbil

Også rømningen til de tre drapsmennene har hatt et rent kommandopreg.

En fjerdemann ventet bak rattet i en flukbil på utsiden. Fluktbilen kjørte i retning Porte de Pantin i det nordøstlige Paris, der den ble forlatt.

Der kapret de en ny fluktbil, kastet sjåføren ut på gata og forsvant videre.

The Telegraph
har også fanget opp beskrivelser om et angrep gjennomført med militær presisjon.

- Skjøt i hodet

Angriperne hadde hver sin A47, en hadde granatkaster og en bar en sandfarget vest med lommer fylt opp av magasiner med ammunisjon.

Et annet øyenvitne skal ha sett en av angriperne med en pumpehagle.

- Aksjonen ble gjennomført med en presis og kjølighet som bærer alle kjennetegn på avansert, militær opplæring. De skjøt ikke vilt rundt seg, men målrettet. En såret politimann på golvet fikk et skudd i hodet. Og de forsvant inn i trafikken med den første fluktbilen, en Ctroen DS. De hadde trolig planlagt fluktruta, oppsummerer avisa beskrivelsene.

Over 50 skudd

Det skal ha blitt løsnet over 50 skudd.

Flere øyenvitner har lagt ut bilder og videoopptak av angrepet på Twitter og andre sosiale medier. På opptakene høres skuddsalver og rop mens bilder viser to gjerningsmenn springe ut av en bil og inn i bygningen før de etter en kort stund springer ut igjen og forsvinner med bilen.

Et annet øyenvitne sier at en mann kom og ropte etter Charlie Hebdo. Vitnet hørte deretter skudd og kunne gjennom et vindu se to menn i lokalene. Deretter forlot en person bygningen med hendene dekket av blod, og ropte at en kollega var skadd, ifølge avisa France Info, skriver NTB.

Også livvakt drept

Både Charlie Hebdos sjefredaktør Stéphane «Charb» Charbonnier og politivakten som fulgte ham var blant de drepte under angrepet onsdag.

- Vi er en yrkesgruppe i sorg i dag, sier politimann Luc Poignant på stedet til Le Figaro.

- En av mine to drepte kolleger var der for å beskytte tegneren Charb. Han hadde ikke tid til å gjøre noe. Når slike ting skjer, drepes først de som er på stedet for å beskytte andre. Dette er terrorisme, fortsetter han.

Av de tolv drepte skal tre av dem være blant Frankrikes mest berømte tegnere.

Foruten den 47 år gamle sjefredaktøren Stéphane Charbonnier, kjent som Charb, var også den 76-årige tegneserie- og satiretegner Jean Cabut, kjent som Cabu, samt den 80-årige Georges Wolinski.

Sistnevnte var sjefredaktør i Charlie Hebdo fra 1970 til 1981, skriver NTB.

Wednesday, January 7th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments