Sju personer løslatt i Lime-saken


(Dagbladet): Etter langvarig etterforskning gikk politiet 9. september til aksjon mot dagligvare-kjeden Lime. Politiet og skattemyndighetene mener svarte penger og andre lovbrudd har preget alle ledd i virksomheten. De hovedsiktede anklages for menneskehandel knyttet til utenlandske butikkarbeidere, grov heleri og skatteunndragelser. 

Saken er norgeshistoriens mest omfattende menneskehandeletterforskning, og på det meste har fjorten personer vært varetektsfengslet i saken

Brødrene Sajjad Hussain (37) og Sajid Hussain (37) regnes sammen med en tredje norskpakistansk forretningsmann som den reelle ledelsen bak nettverket. I tillegg til brødrene var det flere andre familiemedlemmer som ble varetektsfengslet. Blant annet ble lillebroren (32) i Hussain-familien pågrepet og fengslet for trusler mot vitner og personer som kjenner ofrene i saken. 

Sju løslatt
Dagbladet kan nå avsløre at flere av de hovedsiktede er løslatt. Det bekrefter også politiadvokat Anja Perminow Stenersen ved Romeriket politidistrikt.

- Vi har løslatt sju personer tilknyttet Lime-saken. Dette er fordi vi mener at en eventuell unndragelsesfare for disse personene kan avhjelpes ved meldeplikt og passbeslag. Sentrale bevis i saken er sikret, og vi finner det ikke lenger nødvendig med videre fengsling, sier Stenersen.

Dagbladet kjenner til at de løslatte blant er den trussel-siktede lillebroren, den hovedsiktede forretningsmannen og en advokat.

- Saken er fortsatt under etterforskning, men politiet begjærte ikke videre fengsling og han ble løslatt på mandag, sier forretningmannens forsvarer, Shayantini Moorthy.  

Mistenkt for menneskesmugling

Ifølge politiet skal den siktede advokaten blant annet ha hjulpet flere av de andre siktede med papirer knyttet til de utenlandske arbeidstagerne, som politiet mener er utsatt for utnytting, tvang eller trusler.

Advokaten skal i en annen sak også være mistenkt for å ha smuglet sin svigerfar fra Pakistan til Norge. 

Blant andre løslatte er en tidligere kjøpmann i Lime-kjeden, og kona til en av brødrene. Faren til Hussain-brødrene ble i tingretten løslatt, men politiet ba om oppsettende virkning. Lagmannsrettens avgjørelse forventes avsagt tidlig i neste uke.

Påtalemyndigheten har også valgt å endre siktelsene for de siktede som er begjært re-fengslet.

- Siktelsene omfatter blant annet paragraf 60a i straffeloven, som omfatter straffbare handlinger utøvet som ledd i aktivitetene til en organisert kriminell gruppe, forteller Stenersen.

Saturday, June 27th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments