Siste: Utvider siktelsen mot Blindern-vekteren


(Dagbladet): Vekteren som har innrømt å ha skutt seg selv, og plassert en bombeliknende gjenstand på Blindern, ble først siktet for falsk forklaring.

Nå utvides siktelsen til å omfatte trusler, falsk nødmelding og falsk anmeldelse.

Det melder Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Klokka 13.00 i dag framstilles han for varetektsfengsling i Oslo tingrett, der politiet vil ble om fire ukers varetektsfengsling.

Innrømmet å ha skutt seg selv

Det var natt til onsdag at den 35 år gamle mannen meldte fra til politiet om at han var blitt skutt på av to gjerningsmenn. Etter at politiet søkte i området i etterkant ble det funnet en bombelignende gjenstand ved fysikkbygningen på den nedre delen Blindern.

Utover formiddagen onsdag ble det klart at gjenstanden var laget for å skape frykt, men at den ikke inneholdt sprengstoff.

Etter en omfattende etterforskning meldte politiet torsdag morgen at de hadde forandret status på vekteren fra fornærmet, til siktet.

De fortalte også da at han hadde innrømmet å ha skutt seg selv, og å ha plassert gjenstanden på stedet.

- Det ble etter hvert litt tungt for ham, og han ga vel uttrykk for at han kjente litt på det, sa Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet, til Dagbladet om avhørene med den siktede i går.

Suspendert umiddelbart

Ådne Mauritzen, kommunikasjonsansvarlig i Nokas, sa til Dagbladet i går at vekteren er umiddelbart suspendert.

- Denne saken har tatt en overraskende vending. Det er en svært alvorlig sak. Hvis det politiet nå har opplyst om medfører riktighet, så vitner dette om en personlig tragedie for vedkommende, og at det er noe som har skjedd på det personlige planet, sa han da.

Mannen har jobbet i Nokas siden 2013. Bekjente av vekteren Dagbladet har snakket med, omtaler ham som en omtenksom mann, med stor arbeidskapasitet.

Den samme mannen skal også tidligere ha blitt knivstukket, skutt med elektrosjokkvåpen og forsøkt kvalt med tau på oppdrag på universitetsområdet. Sakene er henlagt med koden «ukjent gjerningsperson».

Politiet har sagt at de nå skal se nærmere på disse episodene. Bekjente av vekteren Dagbladet har snakket med sier at han ikke ønsket å snakke om disse tidligere episodene.

Dagbladet oppdaterer saken.

Friday, August 7th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments