Siste: Etterlyst for Oslo-drap i to år pågrepet i kveld


(Dagbladet): Norskpakistanske Aamer Asghar (29) har siden oktober 2013 vært internasjonalt etterlyst for drapet på restauranteieren og familieoverhodet Mohammad Arshad (52) på Manglerud i Oslo. 

Nå er han i oslopolitiets varetekt.  

- Han ble pågrepet da han landet på Gardermoen i kveld og vil bli fremstilt for varetektsfengsling på mandag, sier politiadvokat Sturla Henriksbø til Dagbladet.  

Asghar dro til Pakistan etter å ha deltatt i offerets begravelse. Av de tre mennene som i mars i år ble dømt for medvirkning til overfallet, er Asghar utpekt som utøver av den dødelige volden mot 52-åringen, som ble et uskyldig offer etter en misforståelse.  

- Jeg kan bekrefte at dette var avtalt med politiet, som også har tilrettelagt for at han fikk reise, og som ledsaget ham på flyet hit. Han vil bli avhørt av politet til uka, sier Henriksbø.  

Asghar ble pågrepet av pakistansk politi i midten av mars i år, men ble seinere uventet  løslatt til norsk politis store misnøye. Når 29-åringen nå er tilbake på norsk jord vil han etter alt å dømme bli varetektsfengslet og havne på tiltalebenken i en egen rettssak.

Lovet å komme til Norge

25. mars falt dommen mot tre av de fire tiltalte i Manglerud-drapssaken, etter at restauranteieren og familieoverhodet Mohammad Arshad ble slått i hjel i Oslo mens han var på vei hjem fra jobb september 2013, men Ashgar var da fortsatt på rømmen.

Før de tre andre ble dømt i saken, lovet Ashgar å komme tilbake til Norge og straffesaken mot ham. Ashgar sa via sin forsvarer, advokat Svein Holden til Dagbladet 12. mars i år, at han lover å komme tilbake innen to måneder.

- Hans klare budskap er at han har ingen planer om å unndra seg straffeforfølgning. Han skal komme hjem for å gjennomføre rettssaken og formidle sin versjon av hendelsen. Så regner han med at det vil frikjenne ham for anklagene, sa Holden til Dagbladet.

De tre andre som ble dømt i saken, gjengmedlemene Adil Boujedain, Mohammad Adris Shafi og Asim Sharif, hevdet det var Aamer Asghar som slo offeret i hodet gjentatte ganger med en tung fastnøkkel i metall, mens de selv hevder å ha langt mindre roller og at det forelå en klar avtale i gruppa om å ikke påføre hodeskader.

Egen rettssak

Da de tre andre gjenmedlemmene ble dømt i mars, understreket tingretten at premisset om at Aamer Asghar påførte hodeskadene ikke er noen vurdering av skyldspørsmålet for hans del. Det vil bli avgjort i en egen rettssak.

Aamer Asghar har vært etterlyst internasjonalt siden oktober 2013. Politiet sier de er overbevist om at han flyktet til Pakistan for å unngå straffeforfølgelse i Norge.

Alle de tre dømte regnes som en del av gjengmiljøet Furuset Bad Boys og har lange, alvorlige rulleblad fra før. De var på jakt etter Mohammad Arshads eldste sønn, som de hadde gående en konflikt med, da de fulgte etter familiens bil og angrep feil person – faren.

Saturday, May 16th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments