SISTE: Det siste japanske IS-gisselet skal være halshogd

(Dagbladet): Ifølge NTB melder gruppa SITE, som overvåker ekstreme islamister, at det japanske gislet nå er drept.

Kenji Goto (47) dro til Syria seint i oktober i fjor for å forsøkte å hjelpe sin savnede venn, Haruna Yukawa (42), som var tatt til gissel av IS og ble henrettet i forrige uke.

Ifølge europapress.se har IS publisert en video av drapet og japanske myndigheter jobber nå med å verifisere videoen. Imens har jihadister allerede begynt å spre bilder på sosiale medier av det som tilsynelatende er det halshogde liket av journalisten.

I propagandavideoen, etter teksten «en beskjed til den japanske regjeringen», hevder terrorgruppa at det er politikken til den japanske statsministeren, Shinzo Abe, som gjorde at de tok livet av journalisten. De sier og at alle japanere nå er terrormål.  

Tatt til fange

20. januar hadde IS-terroristene fått Kenji Goto og vennen Haruna Yukawa ned på kne, ikledd oransje drakter og med hendene bundet på ryggen.

Terroristene ga beskjed om at de ville halshogge de to om ikke de fikk utbetalt 200 millioner dollar i løsepenger innen 72 timer. Dette utgjør om lag 1,5 milliarder norske kroner.

- Jeg vil ikke gi etter for terrorstene, var svaret fra Japans statsminister Shinzo Abe, som understreket at hans topprioritet var å få de to japanerne løslatt.

Kravet ble ikke møtt, og Haruna Yukawa, en entreprenør som hadde startet et sikkerhetsfirma i Syria noen år tidligere, ble drept.

Så kom et nytt krav fra IS:

Om ikke Jordan slipper fri deres fengslede IS-søster, Sajida al-Rishawi, som er selvmordsbomberen som «mislyktes» i terrorangrepet på Radissom SAS-hotellet i den jordanske hovedstaden Amman i 2005, vil de drepe nestemann på lista:

Den jordanske piloten Muath al-Kasaesbeh.

Forhandlet med Jordan

Kravet som blir framsatt i opptaket er at Jordan må overlate den terrordømte kvinnen ved grensa til Tyrkia ved solonedgang torsdag.

En talsmann for regjeringen i Amman kunngjorde onsdag at Jordan er villige til å løslate Rishawi, men bare dersom IS beviser at Kasaesbeh fortsatt er i live og løslater ham. 57 mennesker ble drept og over 100 ble skadd i selvmordsangrepet Sajida al-Rishawi hadde planer om å gjennomføre.

Siden har Jordan vært i forhandlinger om frigivelse av piloten, men har nektet å slippe fri fangen før de har fått bevis på at han fortsatt lever.

Mens forhandlingene pågår, skal altså IS ha henrettet det andre japanske gislet.

 

Saturday, January 31st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments