Serievoldtektsmann Julio Kopseng (37) tiltalt for sju nye voldtekter


(Dagbladet): Den såkalte TV-danseren Julio Kopseng (37) er tiltalt for sju nye voldtekter. Det får Dagbladet bekreftet av Oslo statsadvokatembeter i dag.

- Tiltalen er datert 18. juni, og ble forkynt for Kopseng 22. juni, opplyser Kirsti Guttormsen, jourhavende ved statsadvokatembetene, til Dagbladet.

«Norges mest aktive»

Siktelsen omfattet ni kvinner, men to av disse omfattes altså ikke av tiltalen. Til sammen har 29 kvinner anmeldt danseren.

Politiadvokat Andreas Strand har tidligere overfor Aftenposten omtalt Oslo-mannen som «Norges mest aktive voldtektsmann».

Dagbladet har ikke lyktes i å nå Kopsengs forsvarere Johnny Veum og Djordje Borojevic for en kommentar til tiltalen.

Forvaringsdom

Kopseng er allerede dømt i to tidligere sakskomplekser. I 2013 ble han dømt for å ha voldtatt to kvinner, og i februar i år ble han dømt for å ha voldtatt ytterligere ni. Retten kom til at han ikke har utsikter til å forbedre seg, og idømte ham 15 års forvaring. Dommen er anket til lagmannsretten.

Den profilerte danseren har tidligere drevet eget eventbyrå, og har flere ganger opptrådt på NRK og TV 2, bl.a. i «Norske talenter». I flere av voldtektssakene har han kommet i kontakt med yngre kvinner gjennom virksomheten; i noen tilfeller har han dopet dem ned, i andre tilfeller har overgrepet skjedd i forbindelse med massasje.

De sju nye tilfellene strekker seg over en tidsperiode på elleve år, fra 2001 til 2012, og har ifølge tiltalen foregått på så ulike steder som konsertstedet Rockefeller i Oslo, hans hjem i storbyen og en bungalow på Bali i Indonesia. Også i den nye tiltalen er det flere tilfeller der Kopseng skal ha forgrepet seg på de fornærmede mens de sov og/eller var neddopet.

- Toppen av isfjell

Trine Rjukan er bistandsadvokat for fire av de fornærmede kvinnene. Hun betegner saken som unik, sett i lys av de andre sakskompleksene.

- At han har hatt fritt spillerom så lenge, er skremmende, sier Rjukan til Dagbladet.

Hun tror de tilfellene som er anmeldt og/eller omfattet av tiltale, bare er toppen av et isfjell.

- Det er all grunn til å tro at vi bare har sett konturene av omfanget. Når det gjelder voldtektsanmeldelser, er det store mørketall generelt, og de fleste av ofrene er veldig redde for ham. Jeg kjenner til flere kvinner som har valgt ikke å anmelde, sier advokaten.

Hun synes det er viktig at fornærmede anmelder overgrep begått av danseren.

- Det er viktig for kvinnenes del at sakene ender i rettssystemet, det viser at de blir tatt på alvor, sier hun.

Tuesday, June 30th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments