Ser du hvorfor bildet til høyre lyver? – Har ikke opplevd liknende, sier NRK


(Dagbladet): I helga gikk det åttende Diamond League-stevnet for 2015 av stabelen på Stade de France i Saint Denis, en forstad nord for Paris.

På TV-bildene fra stevnet ser det først ut til at hele stadion, med kapasitet på rundt 80.000 tilskuere, var fullsatt.

Da stevnet startet, viste det seg derimot at ikke et eneste menneske satt på den øverste delen av tribunen rundt stadion.

Publikummerne som ble vist fram på den øverste delen eksisterte altså ikke, og har blitt satt inn av produsentene.

Forstår ikke hensikten

Sportskommentator i NRK, Jann Post, var til stede på stadion under stevnet. Han forteller at han hadde reagert litt på tv-bildene på monitoren underveis, men at han ikke var sikker på om det var blitt manipulert inn publikummere eller ikke.

- Det var jo stengt øverst, men på pausebildene kunne det se ut som at det var fullt. Jeg ble litt usikker og tenkte «hva skjedde der?», sier Post til Dagbladet, søndag kveld.

Han opplyser om at det var bra trøkk under stevnet.

- Det var ingen grunn til å pynte på det. Jeg har aldri lagt merke til noe sånt tidligere, og jeg skjønner ikke hensikten, sier Post.

- Uakseptabelt

Sportssjef i NRK, Rune Haug, var ikke klar over manipulasjonen før minutter innen Dagbladet tok kontakt.

- Ingen reagerte på det under stevnet som jeg er kjent med. Jann Post, Karen Marie Ellefsen og Vebjørn Rodal var der og kommenterte, men de var litt mer opptatte av å følge med på utøverne, sier Haug.

Nå vil NRK kreve en forklaring fra produsenten.

- Dette er uakseptabelt. Vi kommer til å kreve en forklaring på hvorfor dette har skjedd og hvorfor vi ikke har blitt opplyst om dette. Jeg har ikke opplevd liknende tidligere, forteller han.

Ville opplyst seerne

Ettersom bildene fra stevnet er manipulert, forteller Haug at de ville opplyst seerne om dette, dersom de hadde fått vite om det.

- Hadde vi blitt kjent med dette før stevnet startet, ville vi forsøkt å stoppe dette. Dersom de som produserer bildene hadde fortalt dette til de som sender video fra stevnet, hadde nok de fleste kringkasterne sagt klart i fra mot dette, sier Haug.

- Har dere i NRK noen gang manipulert bilder slik som dette?

- Nei. Det har vært en diskusjon rundt en rev under Lillehammer-OL, men dette var lenge før min tid.

Ingen av de norske utøverene stakk av med seiere under stevnet, det ble kun en ellevte plass på Henrik Ingebrigtsen (1500 meter) og Karoline Bjerkeli Grøvdal (5000 meter).

Sunday, July 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments