Ser du hvem de har fjernet fra støttemarsjen i Paris?

(Dagbladet): Statsledere fra verden over samlet seg i Paris på søndag, for å vise at de stiller seg bak ytringsfriheten etter terroren som rammet Frankrike og Charlie Hebdo.

Men den jødisk-ortodokse avisa HaMevasers billedlegging av den historiske hendelsen skiller seg litt fra resten av medienes.

De har nemlig ifølge den israelske avisa Walla fjernet alle kvinnene fra det originale bildet.

Både Tysklands forbundskansler Angela Merkel, Paris’ borgermester Anne Hidalgo, EUs høyrepresentant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk Federica Mogherini er redigert bort. Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt er også helt ugjenkjennelig i det ene hjørnet.

Norges statsminister Erna Solberg var til stede under solidaritetsmarsjen som samlet 1,3 millioner mennesker i Paris. Hun var imidlertid ikke avbildet på motivet som HaMevaser skal ha manipulert.

Helt til venstre står også leder av Europarådet, Thorbjørn Jagland. Men hansken man kan se i armen hans tilhører ikke mannen som står ved siden av ham i HaMevasers bilde, men nettopp bortredigerte Anne Hidalgo.

I originalbildet sto Angela Merkel mellom Frankrikes president Francois Hollande og den palestinske presidenten Mahmoud Abbas. I den manipulerte versjonen har hun forsvunnet helt, og mennene står side ved side.

Dette er imidlertid ikke første gang at mektige kvinnelige statsledere har blitt forsøkt fjernet fra historien.

I 2011 fjernet den hasidisk-jødiske avisa Di Tzeitung Hillary Clinton, som da var utenriksminister, fra det berømte bildet tatt i Det hvite hus’ såkalte «Situation Room», hvor blant andre Barack Obama og Clinton fulgte drapet på Osama Bin Laden.

Tuesday, January 13th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments