Sender 60 timer direkte valg-TV foran Stortinget


(Dagbladet): – Vi hadde stor suksess med valgboden foran Stortinget for to år siden, nå fortsetter vi satsingen, forteller debatt- og kronikkansvarlig i Dagbladet, Martine Aurdal.

Omfattende valgsatsing

Før stortingsvalget i 2013 lagde Dagbladet daglig politisk web-tv med gjester, debatter og kulturelle innslag fra en egen valgbod på plenen foran Stortinget.

I år følger vi opp suksessen.

I forkant av høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg lanserer Dagbladet sin mest ambisiøse og omfattende valgsatsing noensinne.

Avisa lanserte nylig debattportalten «Lokale meninger», samt den landsdekkende statistikkbasen Forskjells-Norge.

Mandag starter DB-TV med daglige direktesendinger fra det spesialbygde valgstudioet foran Stortinget.

- Dagbladet har tre store satsinger i forbindelse med valget. Vi gleder oss veldig til å starte sendingene på mandag, sier Dagbladets nyhetsredaktør Frode Hansen.

60 timer live sending

Dagbladet skal sende mer enn 60 timer direktesendinger fra valgboden i 13 dager før valget. Sendingene vil være spekket med partilederutspørringer, dueller mellom byrådslederkandidatene og debatter med toppolitikere.

Programlederne lover debatter om blant annet asylpolitikk, miljø, arbeidsledighet, politireform, skole og kommunesammenslåing.

- Politikk er et viktig satsingsområde for Dagbladet og den politiske dekningen blir en av våre hovedprioriteringer fram mot valget, sier Martine Aurdal.

- Siden vi lager nett-tv og har vi mulighet til å lage lange sendinger, ta inn flere debattanter og gå mer i dybden enn etermediene, sier Aurdal.

Folk kan delta

En av ambisjonene med sendingene mitt i Oslo er at folk skal komme, se debattene og i tillegg få lov til å stille politikerne til veggs.

- Vi kommer nok en gang til å lage en unik møteplass der velgerne kan møte politikerne ansikt til ansikt. Vi skal synes, høres og være på plass for og blant leserne og seerne våre. Hva er da mer naturlig enn at vi nok en gang skaper en fellesskapsarena foran landets nasjonalforsamling, sier Dagbladets nyhetsredaktør Frode Hansen.

I tillegg til politikk blir det det musikalske innslag foran boden hver dag. Tooji, Samsaya og Daniel Kvammen er blant artistene som skal opptre.

Still spørsmål på nett

Alle innslag i valgboden vil bli sendt live på DB-TV. Du kan også følge med på det som skjer foran og bak kameraet i boden på vårt live-studio på nett.

Om du har lyst til å delta på debatten, men ikke befinner deg i Oslo, kan du sende inn spørsmål til Dagbladets gjester via vårt live-studio på nett.

Sunday, August 30th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments