Sebastian (10 mnd.) døde på vei til sykehuset: – Familien i bunnløs sorg

(Dagbladet): Både Møre og Romsdal politidistrikt og den nasjonale utrykningsgruppen til Statens helsetilsyn går nå inn i saken der den ti måneder gamle gutten Sebastian kan ha mistet livet som følge av at behandling ble gitt for sent.

– Vi kommer til å foreta en rekke avhør i saken, sier politifullmektig Sandra Krakeli i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Det er også rutinemessig begjært rettsmedisinsk obduksjon av gutten.
 

Syk fredag

Sebastian ble syk fredag, men ved Kristiansund sjukehus er barneavdelingen stengt i helgene. Da tilstanden til gutten ble forverret søndag, ble det besluttet å sende barnet til sykehus i Ålesund.

Gutten døde imidlertid under helikoptertransporten. Transporten var også sterkt forsinket av tekniske problemer.

– Statens helsetilsyn vil nå innhente opplysninger fra alle involverte for å få belyst hva som har skjedd, sier assisterende fylkeslege Cato Innerdal.
 

Tragisk sak

Advokat Edvard T. Eide er engasjert av foreldrene Ida Gils Ødegaard og Svein Andre Ødegaard til å bistå i saken videre. Han forteller at familien har det tøft.

- Det er en veldig tragisk sak, og familien er i bunnløs sorg. Dette er veldig, veldig tøft for dem, sier Eide til Dagbladet.

Etter dødsfallet har lokalbefolkningen organisert forskjellige markeringer til minne for gutten, og familien har fått mye støtte opplyser advokaten.

- Denne støtten varmer selvsagt for familien. Det er et lysglimt i det hele, sier advokaten.

Fokus på barneavdelinga

Direktør Dag Hårstad i Helse Møre og Romsdal opplyser at de førstkommende onsdag kommer til å holde et styremøte hvor dette vedtaket er et av punktene de skal gjennomgå.

- Vi har stor medfølelse for familien i denne tøffe tida, forteller Hårstad til Dagbladet.

Hårstad opplyser til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere denne saken før helsetilsynet har gjort sine undersøkelser.

Advokat Eide forteller at familien nå kommer til å kjempe en kamp for at barneavdelinga ved Kristiansund sjukehus åpnes i helgene. Det er tidligere anslått at sykehuset har valgt å stenge i helgene for å spare inn fire millioner kroner.

- De har et klart ønske om at det blir en reversering av stengingen. Dette var noe de kjempet for lenge før den tragiske hendelsen. Det tar over tre timer å reise fra Kristiansund om man har et barn som må på sykehus i helgene. Slike skal det ikke være, sier Eide til Dagbladet.

Tuesday, February 24th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments