Se i dag: Endelig kommer «Rectify» på norske TV-skjermer











Den amerikanske tv-kanalen Sundance Channel har med serier som «Top of the Lake», «The Honourable Woman» og «Red Road» på få år vist oss at de virkelig kan lage god tv – gjerne i samarbeid med storaktører som BBC.

En av de første seriene deres, «Rectify» fra 2013, har brukt sin tid på å komme til Norge. Men som det heter: Bedre seint enn aldri.

I kveld har Viasat Crime premiere på den første sesongen (det finnes to, med en tredje på vei) klokka 22.00.

Nytt liv utenfor

Her får vi møte Daniel Holden (Aden Young), som gjennom hele sitt voksne liv har sittet på death row etter at hans ungdomsskolekjæreste ble brutalt drept. Litt som i «Frikjent», altså — bare at Daniel endte bak lås og slå.

Etterhvert som årene har gått, har teknologien utenfor murene gjort det mulig å bevise at DNA-bevisene mot Daniel ikke var gode nok.

Han slipper dermed ut av fengselet etter 19 år, og kastes hodestups inn i et samfunn han ikke vet noen ting om — der mange også har sine tvil om det var riktig å slippe ham ut.

Spennende og sårt

Det blir ikke enkelt for verken Daniel, familien rundt ham eller de mange andre som var (og fortsatt er) involvert i den tragiske saken.

En av seriens genistreker er også at serien – igjen som i «Frikjent» – ikke helt bastant konkluderer med at Daniel ikke hadde noe med drapet å gjøre.

Dette historieelementet havner likevel i bakgrunnen for skildringen av hvordan det er for Daniel og alle rundt ham å returnere til et forsøksvis normalt liv i relativ frihet etter 19 år bak murene.

Med førsteklasses skuespill, en svært god underliggende og spennende historie og skyhøyt nivå på produksjonen ellers, gjør dette «Rectify» til en serie du trygt kan bruke tid på.

Thursday, April 2nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments