Scott har knekt koden for hvordan du kan reise gratis over hele verden


• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Se for deg at du går rundt i Mexico City, i det som er starten på en to måneder lang reise til 13 forskjellige land. Best av alt: Du har ikke betalt en eneste krone.

Slik har amerikanske Scott Keyes det akkurat nå, der han vandrer gatelangs rundt i den mexikanske hovedstaden. Historien om 28-åringen går nå sin seiersgang i internasjonal presse.

Blant annet Business Insider, skriver om 28-åringen som «lurte» flybransjen slik at han aldri må betale for en flytur igjen.

Da Scott Keyes intervjues av den amerikanske nettavisa, er han på en titimers mellomlanding i Dallas der kredittkortet hans blant annet sørger for at medlemmene får gratis mat og drikke, høyhastighets Wifi og gratis spa.

Kredittkort-fordeler

Nettopp kredittkortene er en viktig brikke i Keyes gratis-velde. Med en enorm mengde kredittkort, så mange som 25, samler han bonuspoeng, gratis kilometer i lufta, og en rekke andre medlemsfordeler til enhver tid.

Til slutt legger han sammen alle frynsegodene, og drar av sted.

- Kredittkort er den raskeste og letteste måten å få samlet opp flybonus, som du igjen kan bruke på å fly gratis, skriver Scott Keyes i en e-post til Dagbladet.

Han bruker ikke ett kort til å betale regningen på det neste, som en evig kredittkort-spiral, slik flere har foreslått på sosiale medier.

- Jeg bestiller bare kredittkort som har høy bonus ved innmelding, og som har relativt lave terskler for å få utløst denne bonusen, forklarer han.

Keys forteller om et kredittkort han nettopp har anskaffet som ga 50 000 bonuspoeng hvis han brukte 1000 dollar over tre måneder:

- Jeg bare sørger for å dekke alle utgifter i hverdagen med kredittkort sånn at jeg får utløst alle bonusene kortene gir.

Lar aldri renta løpe

På spørsmål om hvordan han har klart å få tak i så mange kort, svarer han:

- Jeg har fått ett kort ad gangen. Jeg har holdt på denne hobbyen i over fem år, og er veldig nøye med å følge med på poengene jeg opparbeider. Det fungerer fantastisk, i stor grad på grunn av antall kredittkort jeg har åpnet, skriver han.

Scott lar aldri rentene løpe, og betaler alltid ned kortene ved forfall så kreditten til enhver tid er full. Han har et detaljert oppsett så han ikke misbruker kredittkortene, og for å ha full oversikt over hvor mange goder han har tjent opp.

Ifølge Keyes har faktisk kredittverdigheten økt etter han begynte å hamstre kort.

- Alle kan

Den kommende ferien vil Keyes tilbakelegge 32 000 kilometer rundt i verden, med til sammen 21 flyturer. Bortsett fra flyplasskattene er utgiftene for Keyes null kroner, inkludert hotellopphold. Han har samlet bonuspoeng på hotell også.

Keyes har nemlig flere triks på lager enn et stort antall kredittkort:

Han kjenner for eksempel godt rettighetene han har hvis det er problemer med flyturen, og er ikke redd for å ikke få komme om bord dersom flyet er fullbooket.

Han har RSS-feeden og Twitter fulle av diverse blogger og nettsteder, som www.airfarewatchdog.com and www.theflightdeal.com, så han hele tiden har full oversikt over tilgjengelig billige reiser.

- Jeg har blitt en ekspert ved å reise selv. Jeg leser hele tiden andre reiseeksperters blogger, og ser etter billige billettpriser et cetera. Alle kan gjøre dette, og det er derfor jeg har skrevet bøkene «Hvordan finne billige flyreiser» og «Hvordan fly gratis», forteller han til Dagbladet.

Gratis 14 ganger rundt jorda

På den to måneder lange turen skal han besøke Mexico, Nicaragua, Trinidad, St. Lucia, Grenada, Tyskland, Tsjekkia, Ukraina, Bulgaria, Hellas, Makedonia, Litauen og Finland.

Han brukte rundt 15 timer på å planlegge ruta slik at han fikk de billigste billettene og full effekt av de oppsparte godene.

Så langt har Keyes vært i 30 land etter han startet sine økonomisk gunstige flyturer. Når neste reise er tilbakelagt har han 43 land på lista.

Da har han ifølge Business Insider til sammen flydd 563 000 kilometer, noe som tilsvarer drøyt 14 ganger rundt jorda.

Billig norgesferie

Heller ikke et av verdens dyreste ferieland klarte å tømme lommeboka til Scott Keyes:

- Jeg var Norge i mars 2011, og hadde et fantastisk opphold. Jeg besøkte Oslo, Bergen og Tromsø, og var vel i landet i ti dager til sammen, skriver han til Dagbladet.

- De norske prisene var klart litt dyrere andre steder, men jeg hadde hotellpoeng som ga meg gratis netter under store deler av oppholdet. Jeg brukte vel til sammen 400 dollar i løpet av de ti dagene, pluss 350 dollar for flybilletten fra USA – Brüssel -  Oslo – Tromsø, og tilbake til USA.

Med dagens kurs er det drøye 6000 kroner.

Vil du følge Scott Keyes på ferden, oppdaterer han stadig Instagram-kontoen med nye bilder. Du kan også følge ham på Twitter.

Sunday, April 12th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments