Sammenlikner Jøran Kallmyr med «Komiske Ali»


(Dagbladet): Venstre-leder Trine Skei Grande var ikke nådig mot Fremskrittspartiet da hun talte til partiets landsstyre i dag. Det var særlig Frp-nestleder Per Sandberg og statssekretær Jøran Kallmyr i Justisdepartementet som fikk unngjelde.

Kallmyr har vært i hardt vær denne uka i forbindelse med hans omstridte reise til Eritrea, som av mange beskrives som «Afrikas Nord-Korea».

Formålet med besøket var å sikre tilgang for norske eksperter som skal «vurdere forholdene i landet», noe som på sikt kan føre til en endring av asylpolitikken. Kallmyr fikk kritikk av blant andre Kjell Magne Bondevik, for uttalelser om at europeisk asylpolitikk har skylda for at eritreere flykter fra skrekkregimet.

«Komiske Ali»

Nå sammenlikner Trine Skei Grande statssekretæren med Saddam Husseins mye omtalte informasjonsminister Mohammed Said al-Sahhaf, bedre kjent som «Komiske Ali».

- Jeg vet ikke om dere husker informasjonsministeren i Irak, som sto foran og holdt mens statuen av hans egen leder ble revet ned i bakgrunnen. Det bildet kom jeg på igjen i uka som var, da jeg hørte Jøran Kallmyr fortelle om menneskerettighetene som var i godt sig i Eritrea med henvisning til at de hadde BBC på hotellet, sa Grande i sin tale til landsstyret.

- Det er klart at det er mulig at noen Frp-ere tidligere har kalt meg naiv i flyktningpolitikken, men makan til naivitet når det gjelder menneskerettighetene har man sjelden sett, fortsatte Venstre-lederen.

Kallmyr skriver i en SMS til Dagbladet at han noterte seg uttalelsen.

- Det er slik politikere av og til sier når de ikke har andre argumenter, skriver han videre.

- Uhørt idé

Frp-nestleder Per Sandberg har også vært i medias søkelys denne uka, han i forbindelse med debatten rundt Syria-avtalen som ble inngått mellom seks av partiene på Stortinget onsdag.

- Jeg hørte at Per Sandberg var veldig irritert på meg da jeg sa at hvis Frp går ut av regjering, er Venstre klare for å gå inn, sa Grande i dag.

- Jeg skjønner at det er veldig provoserende for Per Sandberg at jeg faktisk tar hans uttalelser på alvor, la hun til. Før hun langet ut mot Frp’s forslag om å holde folkeavstemning om Syria-avtalen.

- For det første er det en helt uhørt idé at man skal arrangere folkeavstemning om hvorvidt man skal hjelpe mennesker som er på flukt. For det andre er det helt uhørt at et parti som står helt alene i en sak, har tapt den så det synger, skal kunne kreve noe som helst, sier Grande.

- Ansvarsløse

Til humring i salen, fortalte hun at Venstre-lederen egentlig ikke hadde tenkt til å gå inn på samarbeidet med regjeringspartiene i sin tale.

- Jeg hadde egentlig tenkt i mitt stille sinn at etter Nydalen skulle ting bli bedre. Etter mye Nydalen, sier hun.

- Og det har i og for seg blitt bedre. Det er mye enklere å forholde seg til Frp i regjering enn det var, men det har plutselig dukket opp et nytt Frp. Det heter Stortings-Frp, og det er slett ikke på linje med Regjerings-Frp.

- Det vi opplever med Frp nå, er en oppvisning i ansvarsløshet.

Saturday, June 13th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments