Så stor risiko er det for regn på 17. mai


(Dagbladet): Statsmeteorologene har regnet på hvor stor risiko det er for regn på 17. mai, i Norges største byer.

Det er 15 prosent risiko for regn i Oslo, 75 prosent sannsynlig at det blir regn i Bergen, 50 prosent risiko i Trondheim (i såfall ikke store mengder) og 15 prosent risiko for regn i Tromsø.

- Det er ingen som får veldig dårlig vær på 17. mai i år. Det blir vått på Vestlandet sør for Stad, men det er ikke sånn at du ikke klarer å gå ut. Det er bare å ta med en paraply, sier statsmeteorolog Elbjørg Moksnes til Dagbladet.

Værvinnerne

Hvis du ennå ikke har bestemt deg for hvor du skal feire den store dagen, har hun følgende tips: Værvinnerne i Sør-Norge blir nok på de vestlige delene av Østlandet. Det er her det er størst sjanse for sol og minst sjanse for regn. I Nord-Norge er Troms og nordlige deler av Nordland som trekker det lengste strået solmessig.

- Det er nok de vestlige områdene østafjells som får det beste været, altså Telemark og kanskje Buskerud og Aust-Agder. Også ser det ut til å bli ganske bra i Troms, i tillegg til Vest-Finnmark, sier Moksnes til Dagbladet.

Det er lavtrykk som ligger og lurer i Nordsjøen som vil ta med seg regn over nasjonaldagen. 

 - Det kommer et nytt nedbørsområde inn over landet natt til 17. mai, før det passerer over østafjells. Så blir det et spørsmål hvor mye som henger med over fjellet. Det kan se ut som områdene vest for østafjells kan gå det ganske bra.

Se en detaljert værmelding for ditt sted her

Vestlandet er værtaperen

Verst blir det nok på Vestlandet. For det vil være rolige vindforhold i hele landet, bortsett fra Vestlandet sør for Stad. I tillegg er det stor sjanse for nedbør der, hele 75 prosent i Bergen.

- Det kan komme opp i liten kuling på kysten, og sånn sett er det jo i disse områdene det blir verst, sier Moksnes.

Men noen 17. mai-storm får vi ikke noen steder. Bare litt regn.

Tuesday, May 12th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments