Ryanair-piloter advarer: Hold dere unna streikejobb for Norwegian

(Dagbladet): Flygerforeningen i et av klodens største lavprisselskap, Ryanair, går ut med helhjertet støtte til sine streikende Norwegian-kolleger.

Ryanair-pilotene har selv det de oppfatter som «pulveriserte» arbeidsavtaler, og oppfordrer alle andre flyselskaper og piloter om å holde seg unna oppdrag for Norwegian mens streiken pågår.

Ryanair Pilot Group organiserer drøyt halvparten av pilotene i det irske lavprisselskapet, som har totalt 9 500 kvinner og menn på sin lønningsliste fordelt på 69 stasjoner over store deler av verden.

- Truer flysikkerheten

- Hver enkelt pilot og deres foreninger og samarbeidspartnere må gjøre alt som står i deres makt for å støtte våre kolleger i NPU (Norwegian Pilots Union), skriver Ryanair-flygerne i sin støtteerklæring, og advarer samtidig om at det er flysikkerheten som kan bli det tapende ledd i kjeden dersom arbeidsgivernes dumpingkjør i i Norwegian-konflikten fører fra.

Leder Hans Erik Skjæggerud i YS-organisasjonen Parat, som har Norwegian-flygerne under sin paraply, har notert støtten fra Ryanairs flygerforening og flere andre arbeidstakerorganisasjoner utenfor Norges grenser.

Ikke bare flygere

- Det er ikke bare flygere som er engasjerte i slike forsøk på å organisere arbeidslivet. Støtten til konflikten fra LO og Unio her hjemme, med alle yrkesgruppene som sorterer dem, sier endel om hvor bredt dette engasjerer, sier Skjæggerud til Dagbladet seint onsdag.

Av de 650 Norwegian-flygerne i Parat, bor og jobber drøyt 200 ut fra Danmark og Sverige.

Skjæggerud har nettopp landet etter møter med sine danske og svenske Norwegian-flygere på henholdsvis Kastrup og Arlanda.

- Det er ingen tvil om at pilotene i alle de tre skandinaviske landene står samlet om streiken. Vi er forberedt at konflikten kan bli langvarig, sier Skjæggerud.

Seint tirsdag kveld hadde han ikke fått signaler om noen «løsningsorienterte innspill».

Full stopp innenlands

35 000 passasjerer ble rammet den første store streikedagen onsdag.

Og det blir ikke enklere torsdag av å ha en Norwegian-billett på lomma.

Onsdag kveld bekreftet selskapet at alle innenlandsruter i Norge blir kansellert torsdag.

- Ganske dyster torsdag

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i selskapet ber passasjerer forberede seg på «en ganske dyster dag» også torsdag.

- Spesielt innenriks i Norge ser det ut til å bli full stopp, sier han til NTB onsdag kveld.

Det blir imidlertid enkelte flygninger mellom de skandinaviske hovedstedene.

Europa-rutene til flyselskapet skal gå mer eller mindre som oppsatt, hvilket betyr at flyene til mange av de mest populære Syden-reisemålene, som Antalya, Nice og Gran Canaria, går som planlagt.

Langrutene til USA og Thailand, samt flygninger til og fra London, blir ikke berørt av streiken. Det samme gjelder i stor grad også Spania-rutene.

 

Thursday, March 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments