Rumenske innbruddstyver kjørte fra Oslo til Otta til de fant et hus med en åpen dør


(Dagbladet): To rumenske menn (28 og 19 år) er siktet for 12 grove boliginnbrudd på Østlandet.

De to ble tatt på fersk gjerning da politiets spanere i mars fulgte etter dem da de kjørte fra Oslo og de nesten 29 milene til Otta i Gudbrandsdalen.

- Det ser ut til at de hadde spesialisert seg på å ta seg inn hos eldre mennesker. De har ofte gått inn der de har funnet en dør som har stått åpen. Da vi fulgte etter dem, virket det som de kjørte helt til de fant et hus hvor døra stod åpen. De kjørte gjennom flere områder på veien og var tydelig på utkikk, sier politioverbetjent Stig Vasbø, leder av Oslo-politiets etterretnings- og vinningsavsnitt som har som mål å etterforske og stoppe mobile vinningskriminelle.

Les også: Politiets egen oversikt – Disse utenlandske bandene herjer i Norge.

Stjal safe

Vasbø sier de to har stjålet smykker, penger og bankkort fra boligene. I sju av tilfellene har de de også fått med seg pinkodene til kortene, slik at de har kunnet ta ut penger.

- Fra en bolig stjal de en safe hvor det var nesten 200 000 kroner, sier Vasbø.

Mennene bodde i Oslo, men alle innbruddene er begått utenfor byen, blant annet i Larvik, Lillehammer, Telemark og Fagernes.

- De har kjørt mye rundt, sier Vasbø.

Dømt i Danmark

De to mennene er tidligere dømt for boliginnbrudd i Danmark. Politiet begynte spaningen på dem etter at politiet kom over dem i Oslo, og så skjønte hva de hadde vært involvert i tidligere.

- De har kynisk gått etter boligene til eldre mennesker. Enkelte av boligeierne har vært hjemme da de kom inn. Da har de sagt «toalett, toalett», før de ganske fort har kommet seg ut, sier Vasbø.

Han anbefaler ingen å gripe inn hvis de oppdager en innbruddstyv hjemme.

- Det er ofte snakk om hardbarkede kriminelle, sier politioverbetjenten.

Eldstemann erkjenner

Den eldste av de to siktede har erkjent straffskyld i avhør. Den andre nekter.

Monday, June 29th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments