Rekordbeslag i Berlin: Fant kokain til 120 mill. kroner i banan-kasser ved en tilfeldighet


(Dagbladet): Da de ansatte i en Aldi-butikk i Berlin i Tyskland pakket ut forsendelse med bananer mandag, fikk de seg en stor overraskelse.

I banankassene de mottok den morgenen var det nemlig ikke bare bøyde, gule frukter, men også store mengder kokain. Og det var ikke bare i én Aldi-butikk i den tyske hovedstaden butikk-ansatte fant kokain i banankassene de hadde mottatt.

Beslagla 386 kilo

I hele 14 Aldi-butikker i og rundt den tyske hovedstaden og millionbyen har politiet Berlin-politiet nå gjort beslag av kokain. I alt dreier det seg om 386 kilo med det narkotiske stoffet, Berlins største narkotikabeslag noen sinne, ifølge nyhetsbyrået AP.

Narkotikaen var pakket i svart plast og hver pakke var på én kilo. I alt skal de 386 kiloene med narkotika være verdt drøyt 17 millioner amerikanske dollar, eller om lag 120 millioner norske kroner i dagens kurs, ifølge AP.

Går gjennom andre forsendelser

Politiet har ikke foretatt noen pågripelser i saken, og gikk tirsdag fremdeles gjennom banan-forsendelser til andre Aldi-butikker for å lete etter mer kokain. Foreløpig har de ingen anelse hvordan så mye narkotika har kommet seg inn i banan-forsendelsene eller hvordan.

En ting er imidlertid sikkert: at kokainen skulle bli oppdaget av noen tilfeldig butikkansatte, var ikke meningen, ifølge politiet.

- Vi kommer til å spore ned ruten til forsendelsene og etterforske alle mulige spor, sier talsperson Michael Gassen i Berlin-politiet til AP.

Gjorde lignende beslag i fjor

Det er imidlertid ikke første gangen butikkansatte i Aldi-kjeden har fått seg en lignende overraskelse. I januar 2014 gjorde Berlin-politiet et lignende beslag, denne gang på 140 kilo, også den gang i banankasser.

Da sporet det tyske politiet kokainet tilbake til Colombia, men det ble ikke foretatt noen pågripelser, ifølge AP.

Nyhetsbyrået har forsøkt å nå butikkjeden for å få en kommentar, men har ikke lyktes.

Wednesday, May 6th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments