Rekdal varsler konsekvenser for spillerne etter tapet mot bunnlag: Jeg er forbanna

(Dagbladet): Den andre runden i cupen bød på flere cupbomber.

På Gjøvik stadion slet Vålerenga lenge og Gjøvik/Lyn tok ledelsen i det 61. minutt. Oslo-klubben hadde flere sjanser i andre omgang, men greide ikke å få de omgjort til mål.

Kjetil Rekdal stilte ikke sitt beste lag mot andredivisjonslaget, og det sørget Gjøvik/Lyns Markus Naglestad å straffe ham for.

Forbanna Rekdal

Overfor Dagbladet gjentar Rekdal at tapet mot Gjøvik/Lyn vil få konsekvenser for spillergruppa.

- Det er litt for tidlig å si hva det blir, men det er klart at vi i hvert fall må bruke andre virkemidler for å få opp energien, innsatsen, tælen og stoltheten når vi spiller kamp. Dette ligna ikke grisen, for å være helt ærlig.

Rekdal understreker at også trenerteamet bærer sin del av ansvaret for cupkatastrofen på Gjøvik, men er både forbanna og skuffa over Vålerengas prestasjon.

- Jeg kan godt gi ros til motstanderen også. De jobba og sto på og fikk et skudd på mål hver halvtime. Ett av dem gikk inn, og vi røyk ut av cupen. Det skal jo ikke gå an. Hadde vi hatt en haug med målsjanser og bare ikke klart å score så hadde det vært en ting, men vi hadde ikke det heller, sier en oppgitt Vålerenga-trener til Dagbladet.

Start og Haugesund med stortap

Den største smellen sto andredivisjonslaget Vindbjart for, som slo Start 4-0.

Vindbjart står uten seier på sine tre kamper i andredivisjon, men lekte med sin langt mer meritterte motstander onsdag.

Haugesund fikk også smake på cupbombe-smaken, og ble slått 4-1 av andredivisjonslaget Fyllingsdalen.

Tromsø greide ikke å ta seg videre fra den andre runden, etter at de tapte 2-1 mot Senja. Øyvind Garfjell ordnet sensasjonelt avansement med et mektig langskudd i det 90. minutt. Runar Espejord ga Tromsø ledelsen etter 35 minutter, mens Ole-Oscar Ross utlignet tidlig i 2. omgang.

Mjøndalen og Brann vant på straffer

Mjøndalen utliknet til 2-2 mot Ørn Horten i det 72. minutt, og måtte ut i ekstraomganger. De ble målløse, og dermed ble kampen avgjort på straffesparkkonkurranse. Den vant Mjøndalen 4-3, 6-5 sammenlagt.

Det samme måtte Brann og Vard Haugesund, etter at Vard Haugesund tok ledelsen i det 37. minutt – og Brann utlikna på overtid.

Hjemmelaget bommet på to av sine straffer, og Brann satte alle sine straffer, mens Vard Haugesund bommet på to – dermed tok Brann seg såvidt videre med resultatet 5-4 etter straffer.

Slik gikk det med det i kveldens cupkamper: (fire kamper spilles i morgen)

KFUM Oslo – Stabæk: 1-3

Skeid – Odd: 1-5

Kjelsås – Strømsgodset: 0-4

Eidsvold Turn – Lillestrøm: 0-3

Gjøvik/Lyn – Vålerenga: 1-0

Ørn Horten – Mjøndalen: 5-6 etter straffekonkurranse

Fram – Sandefjord: 0-1