Rekdal om AaFK-direktøren: Jeg kommer aldri til å prate med ham igjen

• VIF – AaFK 1-2 (1-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Konfliktene mellom Vålerenga-trener Kjetil Rekdal (46) og Aalesund-direktør Henrik Hoff (53) har vært mange siden sistnevnte var med på å gi Rekdal sparken som AaFK-trener i 2012.

Fredag kveld møttes duoen igjen på Ullevaal stadion. Der sto de side om side, uten å utveksle så mye som et eneste blikk. Nå forteller Rekdal at han har bestemt seg for å aldri prate med Hoff igjen.

- Det kommer aldri til å skje. Jeg har ikke noe behov for å prate med ham i det hele tatt, sier Rekdal til Dagbladet.

- Kan du si grunnen til det?

- Nei. Jeg så at han sto her, men det skjer aldri. Jeg kommer aldri til å prate med ham igjen, gjentar VIF-sjefen.

- Det er trist

Etter at Aalesund vant 2-1 over Vålerenga i går, ble Dagbladet tipset om at Hoff hadde forsøkt å komme i kontakt med Rekdal, men at sistnevnte ikke hadde vært interessert i noen prat.

Det avvises kontant av begge parter. Hoff forteller imidlertid at han er innforstått med at Rekdal misliker ham.

- Jeg er fullstendig klar over hva Kjetil mener om meg. Jeg vet at jeg ikke er den personen han liker best. Derfor prøver jeg ikke å provosere ham, sier Hoff til Dagbladet.

- Hva tror du selv er grunnen til at Rekdal ikke liker deg?

- Det oppstår av og til situasjoner når en trenerkontrakt bli avslutta … Enkelte kan ta det personlig, mens det for meg er en profesjonell sak, sier Hoff og fortsetter:

- Men om noen andre mener at jeg har gjort en feil og aldri vil snakke med meg igjen, så aksepterer jeg det. Jeg synes det er trist, men sånn er det.

- Synes du selv at du har gjort feil som gjør at Rekdal har grunn til å være sur på deg?

- Jeg mener at vi fulgte den avtalen og kontrakten som var der. Vi har ikke gjort noe urett i forhold til den avtalen vi hadde inngått, sier Hoff og henviser til da Rekdal fikk sparken som AaFK-trener i 2012.

Konfliktene har eksalert

Det er liten tvil om at forholdet mellom Rekdal og Hoff er blant Fotball-Norges mest betente. De siste årene har beskyldningene haglet fra begge parter i flere ulike saker. En av de verste konfliktene, som skal ha bidratt til at Rekdal aldri mer vil snakke med Hoff, oppsto i 2013.

Gjennom eventbyrået 6. sans saksøkte Rekdal Ålesund Fotball AS (ÅFAS) for 1,3 millioner kroner, etter en tvist om profileringsrettighetene tilknyttet navnet hans. Samtidig kom ÅFAS med et motkrav på 700 000 kroner. Utfallet av rettssaken ble at ingen av partene fikk medhold.

Under Hoffs vitnemål i Oslo Tingrett røpet imidlertid AaFK-direktøren at Rekdal hadde levert hemmelige oddstips til et utenlandsk bettingselskap – mens han var Aalesund-trener. I etterkant uttalte Norges Fotballforbund at det ikke var forenelig med å være tippeligatrener.

Det har også vært mer bråk i nyere tid, som da Rekdal hentet fjorårets AaFK-kaptein Jonathan Tollås Nation til Vålerenga etter forrige sesong.

- Kunne skrevet bok

AaFK-direktør Hoff er imidlertid ikke den eneste Rekdal ikke prater med. Overfor Dagbladet legger VIF-treneren til at han heller ikke snakker med Sunnmørsposten, lokalavisa som fulgte Aalesund-karrieren hans tettere enn noen andre medier.

I går var avisa representert med to journalister på Ullevaal stadion. En av dem var Kristian Stenerud. Han beskriver forholdet mellom Rekdal og Hoff på denne måten:

- Jeg tror du kunne skrevet flere bøker om det. Det er to sterke lederyper som begge gjerne vil ha viljen sin. Det er det eneste jeg ønsker å si om saken.

Vil hente Grytebust

I rekken av konflikter mellom Rekdal, Hoff og Aalesund kan det fort oppstå en ny spesiell situasjon i løpet av året. Dagbladet erfarer nemlig at Rekdal ønsker å hente AaFK-keeper Sten Grytebust (25) til Vålerenga.

Grytebust har i flere år vært en solid sisteskanse for Aalesund og står med 126 eliteseriekamper for klubben. Landslagskeeperens kontrakt går imidlertid ut 31. desember. Da står han fritt til å forlate klubben gratis, uten at Aalesund kan stoppe verken han eller Rekdal.

Friday, May 1st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments