Redaktørens kjæreste på åstedet: – Vi er stolte av ham. Han døde oppreist

(Dagbladet): - Jeg har mistet min elskede. Jeg har mistet en del av meg selv, sier Jeannette Bougrab til den franske tv-kanalen BFMTV.

Hun var samboeren til den avdøde sjefredaktøren i satiremagasinet Charlie Hebdo, Stéphane «Charb» Charbonnier (47). Han var en av de ni medarbeiderne som ble massakrert i redaksjonslokalene i går formiddag.

Brødrene Said Kouachi (34) og Cherif Kouachi (32) er mistenkt for å stå bak ugjerningene, men er fortsatt på frifot, på tross av at politiet har drevet en massiv klappjakt det siste halvannet døgnet.

I sjokk

Bilder tatt utenfor åstedet, kort tid etter massakren, viser en tydelig preget Boougrab. Selv forteller hun til BFMTV at sjokket ble så sterkt at hun ble innlagt på sykehus.

- Jeg er redd for å se kroppen hans. Jeg har ikke sett ham ennå. Jeg vet ikke hvordan jeg vil reagere, sier Bougrab, som har vært statssekretær under tidligere president Nicolas Sarkozy.

Hennes samboer gjennom tre år har vært sjefredaktør i det venstreorienterte franske satiremagasinet siden 2009, og var oppført på al-Qaidas dødsliste.

- Døde oppreist

Etter å ha offentliggjort en satire over Muhammed som førte til kritikk fra blant annet Det hvite hus, en rekke arabiske land og Vatikanet i 2012, sa han følgende til Le Monde:

- Jeg foretrekker å dø stående enn å leve på knærne.

Og nettopp dette hyller samboeren ham for.

- Vi kan bare være stolte av ham. Han døde oppreist, sier hun i kveld.

- Han ble henrettet. Han døde for sine ideer. Kjæresten min ble drept fordi han var avistegner.

Hyllet som helter

I tillegg til «Charb», ble en rekke av Frankrikes mest berømte tegnere drept i det grufulle angrepet.

- Jeg så straks at dette var et angrep av militær art. Den første døde lå i lobbyen. Trappen opp til andre etasje var dekket i blod. I andre etasje lå de døde oppå hverandre. Det var et blodbad med krigsskader og blod over alt, sier legen Gérald Kierzec, en av de første som ankom redaksjonslokalet.

Ofrene blir hyllet i støttemarkeringer verden over.

- De var eksepsjonelle mennesker, virkelige helter. De kjempet for de friheter som vi hadde glemt å forsvare, mens de gjorde motstand, sier Jeannette Bougrab.

Thursday, January 8th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments