Raser mot Norwegian: – Dette lukter av straff


Fagforeningen Parat reagerer sterkt på Norwegian-ledelsens uttalelser om fire kabinansatte som den 26. januar forlot et av Norwegians Boeing 787 Dreamlinere før avgang fra New York.

- Dette lukter av straff og forskjellsbehandling, sier nestleder Vegard Einan i Parat, som organiserer piloter og kabinansatte i Norwegian.

- Virker konstruert

De fire kranglet heftig med kapteinen om sikkerheten ved å fly under snøværet den dagen. Ifølge en nylig avsluttet granskning lot kapteinen dem deretter «slippe» å fly, og tok av mot Arlanda med tre færre besetningsmedlemmer enn regelverket tilsier.

- Det var norske myndighetspersoner ombord som har kontaktet oss og som har reagert på oppførselen til besetningen i gaten, sier Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet i dag – uten å ville opplyse hvem disse myndighetspersonene var.

- Jeg er overrasket over at Norwegian bruker anonyme personer som begrunnelse for at to ansatte skal måtte miste inntekter og levebrød. Disse myndighetspersonene bør i hvert fall stå fram. Hvis ikke virker dette konstruert, i en sak der man åpenbart ønsker å si opp kabinansatte fordi de har gjort sin plikt, sier Vegard Einan.

Einan mener de fire bare gjorde sin plikt, da de sa fra til kapteinen om sin bekymring for flysikkerheten. To av dem har allerede sluttet.

- Bør navngis

Ifølge myndighetspersonenes framstilling overfor Norwegian skal de fire kabinansatte ute i gaten – altså etter at de hadde forlatt flyet – ha fortalt passasjerer at flygningen var utrygg på grunn av været. Dette har en av de fire avvist overfor Dagbladet.

Norwegian oppfatter de kabinansattes angivelige uttalelser i gaten som illojale, og vurderer nå hvilke konsekvenser det skal få for dem.

- Jeg vil oppfordre flygesjef Tomas Hesthammer og Norwegian, hvis de vil beholde troverdigheten, om å navngi disse myndighetspersonene, slik at de kan bekrefte det Norwegian sier. Det virker som lite troverdige myndighetspersoner, som må være anonyme. I hvert fall ville det ikke holdt i en norsk oppsigelsessak, sier Vegard Einan.

- Når medarbeidere opptrer illojalt og sprer unødig frykt blant passasjerene våre, er det helt naturlig å vurdere ansettelsesforholdet. Offentliggjøring av passasjerlister skjer ikke med mindre det begjæres spesielt, eksempelvis av politiet, sier Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet. Han sier at flere passasjerer ikke ble med flyet på grunn av kabinpersonalets uttalelser.

- Selvmotsigende

Norwegians granskning, som Dagbladet omtalte i går, konkluderte med kommunikasjonssvikt på flere nivåer, men omfattet ikke det som skjedde i gaten – altså utenfor flykroppen.

- Norwegian motsier seg selv, når de ikke vil gi Dagbladet innsyn i den interne rapporten i frykt for at det kan true rapporteringsvilligheten i selskapet, og så ender det i en personalkonflikt der de vil straffe dem som sier fra, mens de åpenbart ikke vil straffe kapteinen som er den øverste ansvarlige og har brutt selskapets egne manualer, sier Vegard Einan.

Friday, June 19th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments