Raser mot de nye Høie-boksene

(Dagbladet): Helseminister Bent Høie kunngjorde i dag at regjeringen vil gå inn for at snusboksen og røykpakka skal bli mørkegrønn og at alle logoer skal bort.

Det får industrien til å rase.

- Det finnes ikke et eneste dokumentert dødsfall knyttet til snus. Derfor mener vi det er urimelig at det reguleres på samme måte som sigaretter, sier kommunikasjonsrådgiver Espen Kjendlie i snusimportøren Swedish Match til Dagbladet. 

Reklamefrie bokser

Han hadde møtt opp på helseministerens pressekonferanse i dag for å vise motstand mot forslaget om mørkegrønne og reklamefrie snusbokser. Også helseministeren sa i dag at motstanden fra tobakksindustrien har vært stor.

- Den sterke økningen i snusbruk blant unge kom etter at industrien begynte å utvikle produkter som appellerer til unge, snusbokser med ny design, nye farger og smakstilsetninger som vanilje, mentol og lakris, opplyser helseministeren.

Han ønsker å få unge nordmenn til å slutte å snuse.

- Det fremste sluttmiddelet for å slutte å røyke, det er snus. Vi mennesker liker å ta frie velg og denne loven er uheldig fordi snus får folk til å slutte med den dødelige røyken, sier Kjendlie.

- Mener du at snus ikke er helseskadelig?

- Snus er ikke gulrøtter, det er et nytelsesprodukt. Det skal ikke brukes av gravide, ammende og folk under 18 år, men bortsett fra det — når folk er myndige — så må de kunne ta frie valg. Ikke alt vi gjør er bra for helsa, sier Kjendlie til Dagbladet. 

Mener alkohol er verre

Regjeringen går nå til kamp mot snus- og røykevaner, men det blir ingen nye forbud på alkohol.

- Tobakk står i en særstilling i forhold til alkohol. Det er mulig å ha et alkoholforbruk som ikke er helseskadelig, men det er ikke mulig å ha et tobakksforbruk som ikke er skadelig, sa helseministeren på dagens pressekonferanse.

- Hvor mange familier har ikke blitt ødelagt av alkohol. Hvor mange familier blir ødelagt av snus? Ingen, sier Kjendlie.

Han sier svenskehandelen vil øke hvis regjeringen innfører logoforbudet.

- 20 prosent av all snus som brukes i Norge, kjøpes i Sverige. Det tallet kommer til å øke ekstremt mye, sier han til Dagbladet.

Monday, February 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments