Raser etter å ha blitt nektet å bruke sil som religiøst hodeplagg på førerkortet


(Dagbladet): Nå som påsken er over er det kanskje på sin plass å vie oppmerksomhet til andre religioner – seriøse og mindre seriøse.

Britiske Ian Harris (51) er for tiden i krangel med det statlige DVLA (Driver & Vehicle Licensing Agency) i Storbritannia, skriver lokalavisa i Brighton, The Argus.

Harris nekter nemlig å godta avslaget på søknaden om å få bruke ei sil som religiøst hodeplagg på førerkortet sitt, og har nå påklaget vedtaket for tredje gang.

Det luftige «hodeplagget» er sentralt blant de såkalte pastafarianerne i Det hellige flyvende spaghettimonsterets kirke, som krever å bli regnet som en seriøs religion.

- Hvem tror de at de er som kan sitte der og bestemme hvilke som er sanne eller ekte? Vår religion er en minoritet, men DVLA diskriminerer fordi de tillater personer som utøver større religioner å ha på seg hodeplagg på bilder. Ifølge avslaget kunne bildet mitt gjøre skade på DVLAs kredibilitet fordi de mente det var humor, noe som er fornærmende, sier Harris til The Argus.

Det hellige flyvende spaghettimonsterets kirke ser imidlertid ikke ut til å få bønnene sine oppfylt denne gang. 

- Du vil nok sette pris på at vi må jobbe innenfor et rammeverk bestemt av lover og alle avgjørelser vi tar må være i tråd med relevant lovgivning. Dermed er vi ikke alltid i stand til å møte forventingene dine, skriver DVLA i svarbrevet deres.

Andre land har imidlertid godtatt pastafarianernes sil som hodeplagg på offisielle identifikasjonspapirer, inkludert både USA og Østerrike.

I Norge har Det hellige flyvende spaghettimonsterets kirke fått avslag på søknaden om å registrere seg som et trossamfunn.

Tuesday, April 7th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments