Raja ble telefontruet av Bhatti, nå angriper han islamistene: – De er sosiale tapere

(Dagbladet): Stortingspolitiker Abid Q. Raja (V) er en moderat muslim som aldri har vært redd for å tale ekstremistene imot.

I et portrettintevju i lørdagens Dagens Næringsliv forteller Raja at han en kveld i 2010 ble oppringt av den kjente norske islamisten Arfan Bhatti med trusler.

- Arfan Bhatti ringte meg på kveldstid en gang i 2010 og sa «Hvis du noensinne nevner navnet mitt igjen, så vet du hva som skjer». Og så spurte jeg: «Hva skjer da?» «Det kan jeg ikke si, for du vet de hører på,» svarte han.

Arfan Bhattis forsvarer John Christian Elden sier til DN at han er ukjent med Rajas påstander og stiller seg tvilende til om Bhatti hadde telefon før 2012.

- Håper PST fotfølger ham

Bhatti har sittet fengslet siden han kom til Norge onsdag, men ble i ettermiddag løslatt etter ordre fra Borgarting lagmannsrett.

Til Dagbladet forteller Abid Raja om bakgrunnen for at Bhatti ringte ham i 2010.

- Jeg hadde uttalt i et tv-intervju at Bhatti var gått fra å være en simpel kriminell til å bli en religiøs ekstremist. Deretter påpekte jeg at han dermed er blitt mye farligere, for nå kan han ramme et helt samfunn, forteller Raja.

Venstrepolitikeren sier han håper PST nå vil fotfølge Arfan Bhatti.

- De bør følge Bhatti og hans krets. Det vil være vel brukte penger, sier Raja som håper den kjente islamisten holder ord og kommer til å forlate Norge igjen.

- Det heter jo borte bra, men hjemme best, men når det gjelder Arfan Bhatti så holder det med borte bra, sier Abid Raja.

- Sosiale tapere

Han mener det er viktig å stå opp mot ekstremistene.

- Hvis ikke engang folk i muslimske miljøer tør tale dem imot, vil ekstremistene vinne fram. Moderate muslimer må aldri la seg kue av disse ekstremistene. De skal ikke få sette standarden for hva en muslim skal være, sier Abid Raja og utdyper:

- Det ultratragiske er at disse samfunnstaperne har funnet ny mening for sine liv gjennom denne ekstremismen. Tar man bort ekstremismen, er de bare sosiale tapere.

Dagbladet var til stede da Bhatti kom hjem etter løslatelsen fredag kveld, men han ønsket ikke snakke med avisa.

Dagbladet har ikke lykkes å komme i kontakt med advokat John Christian Elden fredag kveld.

Saturday, January 17th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments