Råder Siv til å gå ut av regjeringen


(Dagbladet): Klokka 15.00 samlet Frps stortingsrepresentanter og regjeringsmedlemmer seg til et krisemøte om Syria-avtalen.

På vei inn døra til Frps partikontorer, sier stortingsrepresentant for Frp Christian Tybring-Gjedde at han vil råde møtet om å gå ut av regjering.

- Mitt råd er å gå ut av regjering, sier Tybring-Gjedde.

Han ønsker å innkalle til et ekstraordinært landsstyremøte.

- Fordi fylkeslederne skal ha makt i dette partiet og ha en innflytelse på partiet. Vi er et grasrotparti og da er det bevegelsen som skal ha noe å si. Et annet alternativ er at vi kan ha en uravstemming blant våre medlemmer, sier Tybring-Gjedde.

- Har landsmøte i oktober

Partileder og finansminister Siv Jensen var mindre bastant i sine uttalelser i det hun gikk inn dørene.

- Utelukker du ekstraordinært landsstyremøte?

- Nå skal vi først ha dette møtet, så kan vi komme tilbake til det etterpå, svarer Jensen.

Heller ikke nestleder Per Sandberg ønsket å kommentere saken utover at de har et planlagt landsstyremøte i oktober.

- Vi er i mot avtalen

- Vi skal ha gruppemøte som vanlig nå. Der skal vi behandle den framforhandlede avtalen som de andre partiene har gjort knyttet til å ta i mot flere syriske kvoteflyktninger. Det er det vi skal ta stilling til nå, sier parlamentarisk leder i Frp, Harald T. Nesvik.

På spørsmål om hvor vanskelig det er for Frp at Høyre har inngått Syria-avtalen med opposisjonen på Stortinget svarer Nesvik:

- Jeg forholder meg til at vi er i mot den avtalen som er fremforhandlet. Så er det gruppemøtet vårt som skal bestemme hvordan vi skal stemme på de ulike punktene.

- Full av forbehold

Målet med møtet er å legge en plan for hvordan partiet skal forholde seg til Syria-avtalen som ble presentert i går, hvor Høyre, Ap, Venstre, KrF og MDG er blitt enige om at Norge skal ta imot 8000 syriske kvoteflyktninger over tre år.

I går ville ikke Siv Jensen love at de kom til å følge opp avtalen i regjering.

- Vi mener dette er en avtale så full av forbehold at det er vanskelig å overskue konsekvensene av den, sa Siv Jensen til Dagbladet i går.

Det er en klar misnøye i Frp over at de nå som regjeringsparti må gjennomføre en politikk som partiet selv ikke kan stille seg bak. Fylkeslederen i Finnmark Frp krever et ekstraordinært landsstyremøte:

-  Her har samarbeidspartiene våre brutt en avtale med oss, og dette bør landsstyret som organ drøfte. Vi må derfor diskutere dette i et ekstraordinært møte så snart som mulig. Om vi må vente helt til landsstyremøtet i oktober, kan vi like gjerne la det være, sa leder for Finnmark Frp, Ronny Berg, til Dagbladet tidligere i dag.

- Må bestemme seg nå

Hvorvidt Frp kommer til å kalle inn til et ekstraordinært landsstyremøtet blir et av temaene på agendaen for Frp i dag.

I går gjorde Venstre-leder Trine Skei Grande det klinkende klart at Frp ikke kan avvente til oktober med å konkludere på hvordan partiet stiller seg til Syria-avtalen.

- De må bestemme seg nå, ikke i oktober. Frp kan ikke sitte «litt» i regjering, sier Grande.

Thursday, June 11th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments