Putins nye stridsvogn gjort til latter under parademarsj


Det var ment som et høydepunkt under militærparaden, da en skrekkinngytende rekke av russernes nye vidunder-tank T-14 Armata tidligere i dag rullet inn på Den røde plass i Moskva.

Og et høydepunkt ble det – i hvert fall for de utenlandske journalistene som fulgte generalprøven før lørdagens storslåtte 70-årsfeiring av seieren over nazistene.

Ute på den berømte plassen sto plutselig en av de nye stridsvognene bom stille.

«Pinlig sammenbrudd»

T-14 er ifølge britiske The Times utrustet med et revolusjonerende kanontårn og et 360 graders trussel-oppdagingssystem. Russernes nye stolthet har dessuten  en «reaktiv pansring», som gir en spesiell beskyttelse mot innkommende raketter.

Men, som the Times tørt bemerker, kan den imponerende utrustningen neppe beskytte «hvem det nå er som holdes ansvarlig for dens pinlige sammenbrudd foran tusenvis av tilskuere i dag».

Arrangørene gjorde riktignok flere tapre forsøk på å begrense skadene.

Mens motoren rumlet og gikk – uten at Armata-maskinen beveget seg – ble en annen, mindre stridsvogn sendt inn i manesjen med et slepetau.

- Nøye planlagt

Ifølge nettstedet Economic Times lyktes ikke slepeforsøket.

Til alt hell begynte maskinen etter dette av en eller annen grunn å bevege seg. Dermed kunne T-14 Armata til slutt rulle ut av syne for egen maskin.

Derimot falt det ikke heldig ut da konferansieren forsikret tilskuerne om at episoden var en del av treningen på å «evakuere utrustning», og nøye planlagt.

Ifølge BBC skal folkemengden da ha brutt ut i latter.

Den ansvarlige kan eventuelt trøste seg med ordtaket om at en dårlig generalprøve gir en god premiere – og med at det ikke lenger er Stalin som styrer i Russland.

Friday, May 8th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments