Provosert Johaug får støtte av sjefen: – Det grenser mot sexisme

FALUN (Dagbladet): Norges landslagssjef Vidar Løfshus reagerer kraftig på det han mener er et økende sex-fokus i norske medier. Sist uke fikk Therese Johaug og flere av de andre langrennsjentene spørsmål om hvilken truse de bruker under skidressen av en norsk journalist.

Det mener Løfshus grenser mot sexisme.

- Ja. Det tipper den veien. Nå har det norske samfunnet blitt slik at det tipper mot sånt. Det er dessverre sånne overskrifter som får klikk på nett, sier Løfshus til Dagbladet.

Oppgitt Johaug

Da Johaug møtte pressen i formiddag fortalte hun at hun opplevde det nevnte spørsmålet som upassende.

- Jeg vil ikke svare på private spørsmål og om hva slags truser jeg har under skidressen. Det synes jeg er unødvendig, sier Johaug.

- Reagerte du på trusespørsmålet?

- Ja, det gjorde jeg, sa den norske langrennsyndlingen.

- Der var upassende

Reaksjonene etter trusespørsmålet har vært så mange og så sterke at landslagsjentene satte seg ned sammen med lederne sine og hadde et møte om hvordan de skulle forholde seg til slike ting i fremtiden.

Løfshus forteller at jentene syntes spørsmålet var uakseptabelt.

- Ja, vi har pratet litt om det. Vi synes det er upassende å prate om sånne ting når media har muligheten til å prate om sport.

Har fått skolering

Den norske treneren forteller at utøverne hans ikke satte pris på spørsmålet, som var i referanse til at de nye skidressene er delvis gjennomsiktige.

- Jentene likte det ikke, sier Løfshus.

Derfor har landslagsløperne nå blitt skolert i hvordan de skal respondere hvis de havner i samme situasjon en gang i fremtiden. Løfshus ønsker imidlertid ikke å kommentere direkte på hvilke instrukser som er gitt.

- Det trenger jeg ikke utdype her. I den grad jentene får sånne spørsmål, håndterer de dem veldig fint i neste omgang.

• Se reaksjonene til Johaug og Løfshus øverst i saken.

Monday, February 23rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments