PR-rådgiver Jarle Aabø kastet seg plutselig inn i Jon Gelius’ nabofeide: «Nyhetsankeret fra helvete»


(Dagbladet): NRKs nyhetsanker Jon Gelius ønsker å oppløse sameiet med naboen Fredrik Otterstad, som er tidligere dirigent for Sølvguttene, etter en langvarig konflikt.

16. juni møtes partene i Oslo tingrett. Det er satt av to dager til saken.

Det var VG som først meldte om saken. De skriver at konflikten allerede starta i 2013.

Den gangen omhandlet uenighetene Otterstads planer om å bygge ut sin eiendom på tilsvarende måte som Gelius tidligere hadde gjort. Gelius mente planene var ulike.

Otterstad vil ifølge Nettavisen rive garasje og bygge ny. I tillegg ønsker han å utvide boligen sin.

Nyhetsanker Gelius synes lite om disse planene, og mener de strider mot inngåtte avtaler i sameiet, som kun består av Gelius og Otterstad.

Nå har Gelius fått nok av Otterstad, og vil ifølge Oslo tingretts berammingslister oppløse sameiet med Otterstad.

- Nyhetsanker fra helvete

Mandag kvelder kastet PR-rådgiver og tidligere NRK-ansatt Jarle Aabø seg plutselig inn i nabokrangelen, med det han kaller «humor».

Han benytter sin personlige Facebook-vegg for å publisere denne meldinga:

«Er det en fyr (broren til tissepresten) NRK burde vernet mot seg selv så er det Jon Gelius. Hjemme har han et karnapp med 450 selfiebilder av seg selv i glass og ramme sammen med kjendiser han har møtt, og en ørelappstol. Der sitter han og legger onde planer mot dirigenten i Sølvguttene. Gelius – et nyhetsanker fra helvete.»

Jarle Aabø bor et par hundre meter bort i gata for nabotvisten, men er klar på at han ikke har noen agenda i saken. Han ønsker bare å skape debatt med «humor», forteller han.

- Jeg har kun en agenda, og det er å gi mine lesere mer å lese om enn vær og kaffekopper på Facebook, sier Aabø, som har fulgt saken i mediene med fryd.

- Gjorde en tvist

- Hva mener du med «Nyhetsanker fra helvete»?

- Nabo fra helvete er et gjengs uttrykk, og jeg gjorde en liten tvist på det. Det er noe vi alle kan le og smile litt av, sier Jarle Aabø, som står for det han i går kveld skrev på sin Facebook-vegg om NRKs nyhetsanker Jon Gelius.

Han mener at et nyhetsanker på NRK, med en så høy profil, skaper dårlig PR rundt seg selv når han ikke klarer å forholde seg til naboen vegg-i-vegg.

Derfor får Gelius kjenne på pisken på Aabøs Facebook-vegg.

- Jeg har lest alle dokumentene om saken fra plan- og bygg. Det er ingen tvil om at en god nabokrangel er gøy og artig, men det er neppe bra for et nyhetsanker i Dagsrevyen å kjøre seg selv opp på forsida av VG med en krangel som virker veldig snodig, mener Aabø.

- Gelius har selv bygget på sin bolig, men han går til rettssak når naboen ønsker å gjøre det samme, sier Aabø.

Liker å være tydelig

På spørsmål om det er lurt for en PR-rådgiver å komme med personangrep på Facebook, svarer han:

- Tydelighet er en viktig faktor for å skape debatt. På min Facebook-vegg er jeg redaktør, og liker å være tydelig for at folk skal skjønne det jeg skriver. Jeg mener ikke så mye, men jeg prøver å reise debatt.

- Hvis ikke folk skjønner Facebook-humor som dette, så får jeg vel skrive «humor» i parentes under hvert innlegg.

 - Ser du på dette som et personangrep?

- Dette er bare humor. Min Facebook-vegg er en søndagsskole i forhold til «Nytt på Nytt» og Dagbladets «Farlige utvalg» som serveres til meg hver uke, sier Aabø.

- Nettmobbing

Gelius’ advokat Torkjell Solbø i advokatfirmaet Solbø & Co synes lite om Aabøs inntreden i konflikten.

- Dette er nettmobbing, noe jeg tar sterkt avstand fra, sier han. 

Han er klar på at Otterstad utbyggingsplaner like foran Gelius’ inngangsparti strider mot loven, fordi de ikke ble lagt fram for sameiet.

- Saken som nå skal behandles i Oslo tingrett dreier seg om gyldigheten av en bruksrettsavtale, som gir Otterstad og Lohne rett til å disponere en større del av eiendommen enn deres sameieandel tilsier. Gelius ønsker seg ut med sin eierandel på 50 prosent, sier advokaten som viser til at Otterstad har gått tilbake på tidligere enighet.

- Presset situasjon

Gelius ønsker å fradele tomten i tråd med sin 50 prosent eierandel, ved at han kjøper ut sin ideelle andel av tomten som boligsameiet fester. Saken har vært behandlet og vedtatt i Boligsameiet med tilslutning fra Otterstad/Lohne, men dette vedtaket har Otterstad/Lohne senere gått tilbake på.

Nyhetsankeret gjør ikke krav på mer areal enn det hans eierandel i Boligsameiet tilsier. Problemet er at huset ikke ligger midt på tomten. Flere av nabotomtene har løst dette ved å ha skråstilte tomtegrenser, slik også Gelius har foreslått å løse saken med Otterstad/Lohne.

Gelius’ nabo Fredrik Otterstad beskriver situasjonen som presset.

- Det er en veldig presset situasjon, sier han.

Etter å ha tenkt seg litt om kommer han med denne kommentaren om konflikten med Jon Gelius:

– Jeg er saksøkt i denne saken, og har havnet i det uføret at jeg har blitt nabo av ham, og jeg prøver så godt jeg kan å forsvare meg.

Otterstad sier at det nå er tre år siden han ble nabo med Gelius.

– Han har varslet rettssaker jevnt og trutt siden jeg flyttet inn.

- Hva synes du om støtten fra Jarle Aabø?

– All støtte jeg får nå, anser jeg som positivt, for jeg forsvarer meg som best jeg kan. Men jeg kjenner ikke Aabø, og vet ikke hva han og Gelius er uenige om, sier Otterstad.

Han forklarer likevel at han har registrert at de to er «i tottene på hverandre», og tror at det kan handle om lokalpolitiske saker.

- Ondskapsfullt og nedrig

Nyhetsredaktør Per Arne Kalbakk i NRK og Jon Gelius’ sjef var ikke kjent med Facebook-utspillet til PR-rådgiver Jarle Aabø torsdag kveld.

- Jeg har alltid drømt om å bruke ordet nedrig på trykk. Dette er en ondskapsfull og nedrig Facebook-kommentar, sier Kalbakk.

Han mener utspillet er en billig måte å gjøre seg morsom på.

- Jeg kan ikke se at det er noe humoristisk i denne uttalelsen. Dette er et nivå som ikke er egnet å starte en debatt på.

Han utelukker ikke at det kan ligge noe annet i utspillet fra Aabø mot Gelius.

Gelius har ikke ønsket å kommentere saken personlig.

Friday, June 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments