Politimannen skjøt Walter åtte ganger i ryggen. Dette er ikke første gang han blir etterforsket


(Dagbladet): Drapet på Walter Scott (50) i North Charleston i delstaten South Carolina ryster USA.

Scott ble stoppet av politimannen Michael Slager (33) på grunn av en ødelagt baklykt. Det endte med et basketak, og Scott ble skutt åtte ganger mens han løp vekk. Slager ble siktet etter at politiet fikk tilgang til en mobilvideo av drapet.

Politimannen hadde hevdet at Scott forsøkte å ta elektrosjokkpistolen hans, men videoen viste at Slager forklarte seg usant. Drapssiktede Slager har fått sparken, og både FBI og det amerikanske justisdepartementet gransker nå hendelsen.

Etterforsket i 2013

Nå kommer det også fram at Slager allerede i 2013 ble etterforsket for politivold. Også den gang var en elektrosjokkpistol sental i etterforskningen, melder BBC.

Slager ble i 2013 anmeldt av en mann ved navn Mario Givens. Han forklarte den gang, ifølge BBC, at Slager hadde banket på hjemme hos ham og ropt: Kom ut, ellers avfyrer jeg elektrosjokkvåpenet («Come outside or I’ll ‘Tase’ you»).

Givens sier at han gikk ut med henda i været, men at han likevel ble skutt med sjokkvåpenet. Givens’ bror skal ha vært under etterforskning, og Slager skal ha forvekslet de to.

Saken ble henlagt. Nå granskes den på nytt.

Skyldte bidrag

Onsdag kveld var det ulike demonstrasjoner mot politidrapet i South Carolina.

Walter Scotts foreldre mener sønnen løp fordi han skyldte barnebidrag.

- Jeg tror han ikke ville tilbake i fengsel. Derfor løp han, sier faren Walter Scott Sr. til NBC.

Ifølge avisa «South Carolina’s Post and Courier» er Scott tidligere blitt arrestert rundt ti ganger, hovedsakelig fordi han ikke har møtt i retten grunnet mangel på betaling av barnebidrag.

Thursday, April 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments