Politimann tipset FBI om sønnens terrorplaner

Massachusetts i USA, på bakgrunn av terrorplanlegging.

Ciccolo har sittet i varetekt helt siden han ble arrestert 4. juli, etter at de føderale myndighetene valgte å aksjonere mot han da han mottok fire skytevåpen av en FBI-spaner.

Sønn av politiveteran

FBI ble oppmerksom på 23-åringen da hans far, Robert Ciccolo, kontaktet dem fordi han hadde mistanker om at sønnen skulle reise til Syria og Irak, skriver the Boston Globe.

Faren har vært politimann for Boston-politiet i 27 år, og skal ha vært en av de første som ankom åstedet for Boston-bombingen i 2013, ifølge avisa.

Ifølge rettsdokumentene, informerte han FBI om at sønnen hadde en lang historie med psykiske lidelser bak seg og var besatt av islam.

I dokumentene står det at Ciccolo hadde pratet med han om at den islamske troen var under angrep, og at han ikke var redd for å dø for islam.

Kalte seg for Ali Al Amriki

På Facebook kalte 23-åringen seg for Ali Al Amriki, og postet innlegg hvor han snakket om martyrdom og ønske om å kjempe med Islamsk Stat i Syria.

Overfor en FBI-spaner som den siktede kom i god kontakt med, skal han uttrykt ønsker om å angripe puber og politistasjoner hvor han planla å bruke trykk-kokere som bomber. Trykk-kokere ble brukt under Boston-bombingen.

En annen gang skal Ciccolo fortalt spaneren at han skulle angripe et ukjent statsuniversitet med skytevåpen og trykk-kokere.

Fant molotov cocktails og macheter

Ciccolo ønsket at spaneren skulle skaffe han skytevåpen, og som et ledd i etterforskningen valgte FBI å arrestere han under overleveringen av våpnene.
 
FBI pågrep 23-åringen kort tid etter at spaneren overleverte våpnene. I leiligheten hans fant politiet flere molotov cocktails og to macheter. To dager før arrestasjonen hadde han han gått til innkjøp av trykk-kokere, viser rettsdokumentene.

Tuesday, July 14th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments