Politiker siktet for heleri av sju millioner kroner

(Dagbladet): I en koordinert politiaksjon pågrep Oslo-politiet tidligere i dag straffedømte Imran Saber (37) og en politiker som også er en kjent forretningsmann. Politiet har gjort en rekke beslag i en toppleilighet tilhørende Saber, som også er kjent under kallenavnet «Onkel Skrue», og på flere adresser tilknyttet politikeren.

Politiadvokat Asmund Riegels i Oslo-politiet sier at siktelsen mot de to gjelder grovt heleri.

- Det dreier seg om flere millioner kroner, sier han.

Etter det Dagbladet erfarer mener politiet at Imran Saber og politikeren skal ha begått heleri av rundt sju millioner kroner som skal ha vært utbytte av straffbare handlinger. Dette skal de ha gjort i perioden 2005 til i dag, mener politiet, får Dagbladet opplyst.

Både Saber og politikeren sitter i kveld i politiets varetekt. Saber var i avhør med politiet i flere timer i kveld, opplyser hans forsvarer, advokat Øystein Storrvik.

- Han nekter straffskyld. Slik vi ser det går dette inn den opprinnelige saken han allerede er tiltalt i, sier Storrvik.

Det er uklart hvordan politikeren stiller seg til siktelsen.

Ansatt hos politiker

Etter det Dagbladet erfarer undersøker politiet nå blant annet om det har gått penger fra Saber til politikerenes forretninger uten at dette framgår av offisielle dokumenter.

Dagbladet kjenner til at Saber fra 2007 til 2009 var offisielt registrert som ansatt i forretningsmannens viktigste selskap. I deler av den aktuell perioden sonet Saber en dom i Bastøy fengsel, men var trolig på såkalt frigang der han var i land i Oslo på dagtid innenfor visse vilkår.

Så seint som i 2012 skal 37-åringen også ha blitt oppført som ansatt i en annen av politikerens bedrifter. Det er uklart om dette mulige arbeidsforholdet har opphørt.

Men de to mennene skal også ha hatt direkte kontakt, og politiet mistenker nå at penger fra Saber eller hans kriminelle kontakter kan ha blitt hvitvasket gjennom forretningsvirksomheten poltikeren kontrollerte, etter det Dagbladet erfarer.

I forbindelse med selve arbeidsforholdet for seks år siden skulle politikeren også ha vitnet i saken der Saber allerede var heleritiltalt.

Heleritiltalt

I den «gamle» helerisaken var Saber en periode før nyttår etterlyst for stevning. Den straffedømte 37-åringen dukket aldri opp da rettssaken skulle starte 6. januar. Etter et lengre opphold i Dubai ankom imidlertid Saber Oslo igjen, og ble da lovlig stevnet.

Heleri-tiltalen mot Saber lyder på grovt heleri av 4,4 millioner kroner fra 1994 til 2009. I tillegg er han tiltalt for ulovlig finansieringsvirksomhet og ågerrenter, ved å utnytte en rekke desperate låntakere som gikk med på avtaler om rundt ti prosent månedlig rente.

Tiltalen omfatter også trusler.

Kommenterer ikke

Dagbladet har vært i kontakt med advokaten som er oppnevnt som forsvarer for politikeren, advokat Tom H. Glosimot, men han ønsker ikke å kommentere saken overhodet.

- Jeg ønsker verken å bekrefte eller avkrefte at jeg er forsvarer i denne saken, sier Glosimot til Dagbladet.

I leiligheten til Saber fant politiets etterforskere i dag blant annet en betydelig mengde billedkunst, og bar ut nærmere 20 rammer med ulike motiver da Dagbladet var på stedet.

- Jeg kan bekrefte at det er tatt beslag på flere av adressene. Det dreier seg blant annet om datamaskiner, lagringsmedier, telefoner, kunst og verdigjenstander. Det siste er for å sikre verdier med tanke på et eventuelt inndragningskrav, sier Riegels.

Tuesday, February 10th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments