Politiet trodde først de hadde fått en lommeoppringning. Så hørte de en gråtende kvinne


(Dagbladet):
Klokken 03.55 i natt mottok Haugaland og Sunnhordland politidistrikt noe som i starten kunne ligne på en taus oppringning. Disse kan ofte være ufrivillige, men det var ikke denne, skriver operasjonssentralen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i politiloggen sin i morges.

- Det var en observant og erfaren operatør her hos oss som heldigvis oppfattet hva som foregikk i bakgrunnen, sier operasjonsleder Knut Lyngholm til Dagbladet.

En mann som var ute på prøve fra fengsel i påsken, hadde oppsøkt sin eks-kjæreste på Karmøy, og det i ruset tilstand. Nå må han tilbake i fengsel for å sone straffen for gamle lovbrudd, og nå nye lovbrudd, ifølge politiet.

Ikke ufrivillig oppringning

Lydene i andre enden ble etterhvert klarere for operatøren, og man kunne høre en gråtende kvinne og en sint mann. Da tok politiet affære, og klokken 04.08 troppet de opp på adressen til en kvinne i 20-årene fra Karmøy.

- Hver eneste vakt får vi tause oppringninger. I dette tilfelle, når ingen snakket i andre enden, var det veldig bra at operatøren lyttet litt ekstra lenge før han la på. Da fant han ut at det skjedde noe unormalt, sier Lyngholm, som sier det er umulig å vite om de til vanlig går glipp av trusselsituasjoner på grunn av tause oppringninger, men håper selvfølgelig ikke at de gjør det.

Truet med bank

Mannen hadde oppsøkt sin eks-kjæreste i 2-tiden. Han skal ha vært velkommen i starten, men kvinnen hadde reagert på at mannen var ruset. Hun ønsket så at mannen skulle forlate boligen hennes, da reagerte han med sinne.

- Han skjelte ut eks-kjæresten, truet med å ødelegge inventaret hennes og at han skulle banke henne opp. Han fikk ikke gjort alvor av truslene før politiet var på stedet og tok hånd om han, skriver politiet i loggen.

Ecstasy-rus

Ifølge politiet var mannen i besittelse av en tablett ecstasy, og han mistenkes nå av politiet for å ha vært ruset på alkohol og narkotika.

- Han var på påskepermisjon fra fengselet hvor han soner en dom på 3 års fengsel, i hovedsak for narkotikaforbrytelser. Rusbruk er et klart brudd på fengselets permisjonsvilkår og mannen vil derfor måtte returnere til fengselet tidligere enn planlagt. Resten av permisjonen blir rutinemessig inndratt, skriver poltiet i loggen.

Politiet tror at kvinnen ringte til politiet uten å snakke fordi hun fryktet for hva mannen kunne finne på dersom han fikk vite at politiet var kontaktet. Mannen er en gammel kjenning av politiet, og har mange lovbrudd bak seg.

- Vi oppfatter at hun tenkte sånn. Til vanlig vil vi ikke anbefale folk å ringe på den måten, men i dette tilfelle, hvor man er så redd, vil det være den eneste måten å ringe på, sier Lyngholm.

Må sone mer

Mannen er nå satt inn i sentralarresten i Haugesund inntil han kan tilbakeføres til fengselet.

- Når mannen returnerer til fengselet lørdag formiddag så er det i visshet om at han, før han har sonet ferdig for gamle lovbrudd, har pådratt seg nye lovbrudd han nå må svare for. Disse sakene blir etterforsket og fulgt opp av Karmøy lensmannskontor, skriver politiet i loggen.

Saturday, April 4th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments