Politiet bekrefter: Våpnene er ladd


(Dagbladet): Politidirektoratet bekrefter overfor NRK at våpnene politiet bærer, er ladd.

Etter at et vådeskudd gikk av da en mann hoppet over skranken på politistasjonen i Stavanger og havnet i håndgemeng med en polititjenestemann i forrige uke, har våpendebatten blusset opp igjen.

Mange våpeneksperter har sagt at det skal ikke være mulig å få våpenet avfyrt når det ligger hylstret, slik situasjonen skal ha vært i Stavanger. Flere har vært kritiske til at politiet tilsynelatende skal bære våpen skarpladde.

Steffen Ousdal, seksjonssjef i beredskapsavdelingen i Politidirektoratet (POD), forklarer overfor NRK at politiets praksis i utgangspunktet er en ubevæpnet hverdag.

- Det vil si at når vi bevæpner oss, er det i spesielle situasjoner, hvor våpenet er tenkt brukt. All vår utdanning, vår praksis, våre prosedyrer og tjenestemennenes mentale forberedelser tar utgangspunkt i at man har et ladd våpen, svarer Ousdal til kanalen på spørsmål om hvorfor våpnene er ladde.

I forrige uke ville ikke POD svare på spørsmålet. Dette var svaret Dagbadet fikk fredag:

«Politidirektoratet har utarbeidet rutiner for bæring av våpen. Detaljene rundt rutinene er unntatt offentligheten. Politidirektoratet har ikke anledning til å gå i detaljer når det gjelder politiets rutiner for våpenbruk. Politiets våpenbruk er regulert i våpeninstruksen.
 
Dagens midlertidige bevæpning er basert på PSTs vurdering av det internasjonale trusselbildet. Her er blant annet politipersonell angitt som en aktuell målgruppe for en terrorhandling. Politidirektoratet anser at trusselen er så alvorlig at uniformert politipersonell med nødvendige godkjenninger bør bære pistol i den daglige tjenesten.»

Dagbladet kommer med mer.

Tuesday, August 4th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments