Plumbo-Lars Erik unnlot å melde seg inhabil og Spellemann-juryerte plate han er med på selv

(Dagbladet): Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus er kreditert som vokalist og låtskriver på Anne Nørdstis siste album «Danser i måneskinn».

Samtidig har han også sittet i juryen som nominerte den samme plata til årets Spellemannpris i kategorien dansband. 

– Det viser seg dessverre å stemme at Blokkhus har deltatt på Anne Nørdsti-innspillingen. Dette ble vi først klar over da Dagbladet ringte i dag.

Dette skriver leder av Spellemann-komiteen, Marte Thorsby, til Dagbladet i en e-post.

- Når vi plukker jurymedlemmer, så sender vi dem en henvendelse hvor vi spør om de ønsker å være med i en bestemt kategorijury, og presiserer at de ikke må være inhabile, skriver hun videre.

Ikke informert

Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus har dermed ikke opptrådt korrekt etter regelverket alle jurymedlemmer må forsikre seg til.

- Her har vi ikke blitt informert om inhabilitet, og har heller ikke fanget det opp på annen måte.

- Dette er naturligvis beklagelig, uttrykker Thorsby, som den kommende tida skal evaluere årets show og regelverk. Kontraktene med så vel som NRK og Stavanger er løpt ut, så hvem som skal presentere prisutdelingen neste år – og hvor, blir ikke klart før seinere i år.

Dænsbændet vant

Dagbladet har vært i kontakt med både Spellemann-styreleder Marte Thorsby og Blokkhus selv med spørsmål om hvem Plumbo-vokalisten stemte på. Ingen av dem ønsker å svare på spørsmålet.

- Vi har ikke noen ytterligere kommentarer ut over det vi har sagt, og vi kommer til å gå igjennom juryordningen for å se om vi bør endre noe før neste års Spellemann, sier Thorsby.

Blokkhus er også blitt bedt om å kommentere inhabiliteten og hvorfor han ikke trakk seg fra juryen, men vil bare bekrefte at han blant annet var med som låtskriver på plata.

Da Spellemannprisene ble delt ut på lørdag, var det imidlertid Dænsbændet som stakk av med den gjeve bronsjeharpa i kategorien dansband, der Nørdsti var nominert.

I tillegg til Blokkhus, satt også Frøydis Skinnarland, Hanne Mette Gunnarsrud, Henning Sirnes, Kjell Kallestad, Morten Bakke og Therese Sundahl i Spellemann-dansbandjuryen.

Tuesday, January 20th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments