Pellegrino: Ikke ordentlig langrenn uten Northug

FALUN (Dagbladet): Jada, det er tidlig i mesterskapet, og ennå vet ingen hva Petter Northug skal gjøre neste sesong. Det alle derimot vet, er at forhandlingene mellom Norges Skiforbund og Team Northug om et nytt år i verdenscupsrikuset kommer til å bli tøffere enn noensinne.

Neste sesong får ikke Petter gå i verdenscupen om han takker nei til landslagsplassen som etter alle solemerker blir tilbudt ham, og takker han ja, takker han samtidig nei til sin private sponsor.

Sistnevnte, har Northug fastslått til det kjedsommelige, er ikke aktuelt.

Håper på mer Northug

Nå kaster Northugs banemann i Tour de Ski-sprinten, Federico Pellegrino, seg inn i diskusjonen om Northugs langrennsframtid. Etter å ha spurtet seg og Italia inn til bronsemedaljer på teamsprinten i dag, håper Pellegrino at han får sjansen igjen om to år.

- Kanskje kunne jeg slått ham i dag om vi hadde kommet likt inn på oppløpet, men det ville vært en stor utfordring for meg. Kanskje vi får flere fighter i framtida. Kanskje i Lahti, sier han til Dagbladet, og tenker på VM om to år.

- Du håper med andre ord at Northug fortsetter å satse langrenn i verdenscupen framover?

- Ja, for meg er han den beste skiløperen noensinne og en veldig viktig løper å måle meg mot. Langrenn uten ham vil ikke være ordentlig langrenn, så jeg håper han fortsetter å gå verdenscup.

Fryktet spurten

I Val Müstair, der Pellegrino banket Northug og Johnsrud Sundby på sprinten, gliste italieneren fra øre til øre da han fortalte at han hadde nådd sitt store mål her i langrennslivet – å slå Petter Northug i en spurt.

Da gliste Northug også, og i kveld kunne Pellegrino avsløre at Northug hadde fortalt ham at han fryktet spurten til Pellegrino i dag.

- Han sa at han måtte angripe fra start fordi han ikke ville spurte mot meg på slutten. Det er jeg glad for å høre, men så endret de taktikken og vant med en haug sekunder på oss, ler Pellegrino.

- Han fryktet deg?

- Han var litt redd for meg i spurten, og for meg er det viktig å vite. Men i dag skjønte jeg at vi kom til å måtte spurte om andreplassen. De var altfor sterke for oss i dag.

• I morgen er det hviledag i VM før damene går ti-kilometer fristil tirsdag og herrene går 15-kilometer fristil onsdag.

Sunday, February 22nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments