Pegida-Hermansen får sparken fra lærerjobb

(Dagbladet): Pegida-talsmann i Norge, Max Hermansen, får sparken som deltidslærer ved Opplæringskontoret for service og samferdsel, melder TV2 Nyhetskanalen.

Årsaken skal være at hans holdning til islam ikke er forenelig med oppgaven som kurslærer for lærlingene.

Hermansen har holdt flere kurs i logistikkfag for lærlinger tilknyttet ordningen, men har nå fått beskjed om at han ikke får fortsette.

- Jeg fikk en telefon fra dem der det ble klart at jeg ikke lenger skulle være lærer på det planlagte kurset til våren. Dette er et kurs jeg har vært med på 5-6 ganger hver vår og høst, bekrefter Hermansen overfor Dagbladet.

Fortsatt Oslo-lærer

Jobben han nå har mistet, er ikke hovedjobben til læreren og islammotstanderen. Han er fortsatt ansatt som lærer i Utdanningsetaten i Oslo. Den har han vært sykmeldt fra siden oktober.

Også Utdanningsetaten ser nærmere på Hermansens stillingsforhold. Det bekrefter læreren selv.

- Jeg har fått varsel om tjenestepåtale, og har fått muligheten til å uttale meg om klager på meg som noen av elevene har sendt skolen. Jeg har ikke sendt noen uttalelse ennå, ettersom jeg fremdeles er sykmeldt, sier Hermansen.

Angrer ikke

Han fortviler over det han opplever som en avsporing av debatten han ønsker å sette på dagsorden. Samtidig mener han det galt at han på grunn av sin politiske holdning ikke skal kunne få undervise i logistikk ved opplæringskontoret.

- Man må ha lov til å ha et politisk syn. Men det jeg reagerer mest på er at folk med et sterkt motsatt syn på ytterste venstresiden aldri opplever liknende behandling. Da er det greit, sier Hermansen til Dagbladet.

- Jeg syns det er ordentlig ubehagelig. Her prøver jeg å få til en saklig samfunnsdebatt, så blir man møtt med så mye dritt. Alle avsporingene gjør at vi aldri få diskutert problemene, sier han.

Hermansen er likevel klar på at han ikke angrer på sitt Pegida-initiativ.

- Nei, jeg er ikke redd for noe annet enn framtida for alle i Norge, inkludert muslimene, sier han.

Friday, January 23rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments