På SMS: «Jeg har gjemt meg i andre etasje. Jeg tror de har drept alle sammen. Be politiet gripe inn»

TERRORAKSJONEN I FRANKRIKE:
Politiet drepte i kveld de to terrormistenkte brødrene etter angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo. Det har de tre siste dagene pågått to massive politiaksjoner i Frankrike under oppsyn av landets president. Dette er hendelsene de siste tre dagene i svært grove trekk:

* Onsdag: To maskerte gjerningsmenn med automatvåpen og skuddsikre vester tar seg inn i lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris og dreper ti personer tilknyttet redaksjonen og to politifolk. Ytterligere fire personer i Charlie Hebdo ble kritisk skadd men er nå utenfor livsfare. Terroristene, som skal ha uttalt til vitner at de var fra al-Qaida, skal blant annet ha spurt etter navngitte karikaturtegnere under angrepet. Charlie Hebdo er kjent for å ha fått trusler fra islamistiske miljøer i mange år på grunn av vitsetegninger om profeten Muhammed. Gjerningsmennene klarte å flykte fra stedet og utløste den største politiaksjonen i nyere fransk historie.

* Torsdag: En politikvinne og en gatefeier blir om morgenen skutt i forstaden Mountrouge. Politikvinnen dør samme dag av skadene. Også dette angrepet
anses som en terrorhandling, men ble etter alt å dømme utført av en tredje gjerningsperson og ikke de to mennene som var inne i Charlie Hebdo-lokalene. Skytteren klarte å komme seg unna.

* I formiddag: Det som skal være de to gjerningsmennene fra onsdagens avis-angrep tar seg inn i et industriområde i landsbyen Dammartin-en-Goele rundt sju mil utenfor Paris. I en av bygningene tar de et gissel og forskanser seg. I en politiaksjon i kveld blir brødrene drept. Gisselet overlever.

* I ettermiddag: Minst en gjerningsperson tar flere gisler i jødisk dagligvareforretning sørøst i Paris. Politiet knytter mannen til drapet på politikvinnen på torsdag. Mannen blir drept i en politiaksjon.

* I kveld: Le Monde melder at det var den etterlyste Amedy Coulibaly som ble drept i den jødiske dagligvareforretningen. Sky News melder at det skal ha vært ytterligere en gisseltaker der, en ukjent mann, som kom seg unna. Det er også uklart hva som har skjedd med Hayat Boumeddiene, kvinnen som knyttes til terroristene og ble etterlyst like etter at gisseltakingen i kosher-butikken ble kjent


Friday, January 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments